FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Russisk Basjkir til salg

Racen Russisk Basjkir er en lille, men fantastisk arbejdshest, der er sjældent hårdfør og meget intelligent. Den tænker hurtigt, og kan lære både tølt og kosacktrav udover de almindelige gangarter. Ved dyreportal.dk kan du finde mange salgsklar heste indenfor alle racer. Kig neden under her og se alle annoncer indenfor hesteracen. Skulle du have behov for yderlig viden kan du læse meget mere i bunden af siden.

Læs mere i vores leksikon om racen Russisk Basjkir.

Køb russisk basjkir

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Producent af både stof og mælk

Den Russiske Basjkir race bruges på en måde, som mange andre hesteracer aldrig er blevet brugt – særligt af dens folk Bashkiri folket. Hopperne har en rigelig producent af mælk med et gennemsnitteligt udbytte på 2100 kg på de første 240 dage, hvor hun dirrer. Dette bruger folket til at fremstille kumis, hvilket er blevet til en national aktivitet blandt dem. Derudover kan det tykke hår fra hesten bruges til at fremstille stof. Når de kæmmer hesten, væves den tykke vinterpels, så det kan bruges som stof.


En race med fantastisk udholdenhed

Den Russiske Basjkir race har en bemærkelsesværdig udholdenhed, der sjældent ses ved at hest af denne størrelse. Der er historiske beviser for, at trojkaernes tre-hesteslæder blev trukket af netop denne race over afstand på et sted mellem 120 km og 140 km om dagen.


Fakta og Racebeskrivelse


Type: Lille kraftig hest

▪ Oprindelse: Uralbjergenei Rusland

▪ Anvendelse: Den Russiske Basjkir race bruges både til ridning, pakning, trækning af vogn og landbrugsarbejde.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Den Russiske Basjkir race er en lille hest med en bred krop. Den har en dyb brystkasse med et stort hoved og en kort hals. Dens manke sidder lavt og ryggen er flad og lige, men meget smidig. Benene er kort med tunge knogler, hvorfor hesten typisk og bedst beskrives som kraftig af udseende. Dette er dog kn den type, der betegnes som en tung steppetype. En anden type af hesten er en lettere bjergtype, der vil være den, du ser på ridebanen.

▪ Farve: Almindeligvis bay chestnut, grå eller roan farvet.

Størrelse: 125 cm i stand til 155 cm i stang. Gennemsnittet for hingste er 143 cm i stang og 142 cm i gennemsnit for hopper.


Temperament

Racen Russisk Basjkir er vokset op i Ruslands Uralbjerge, hvor Basjkifolket opdrætterede hestene i mere end tusinde år og brugte dem til arbejde. De vokser op i store, vilde flotte, og det er en af de hesteracer, der har bevaret mest af vildhestens opførsel. Racen er hådfør, intelligent, og den tænker hurtigt. Den er perfekt til all round brug, da den netop er opdrættet med dette formål i tankerne ulig mange andre hesteracer, der gerne bare skal kunne én ting og være god til denne ene disciplin.

En Russisk Basjkir kan bruges som arbejdshest, den kan bruges til mælkeproduktion, som kød eller som ridehest. Du kan have den gående derhjemme og bruge den til forskellige formål afhængig af, hvad du ønsker.


Racen Russisk Basjkir i dag

Racen Russisk Basjkir er ikke særligt udbredt i Danmark, hvor heste primært bruges i ridning. Til gengæld findes der ca. 300 heste af racen i Sverige, hvor der ovenikøbet er 16 avlshingste. Takket være de flere tusinde år, hvor hvor Basjkifolket opdrætterede hestene, har de bevaret mange af de kvaliteter, som var nødvendige for dem at have i Rusland.

De kan blandt andet tåle 45 minusgrader, hvorfor det ikke er noget problem at have dem gående i en løsdrift. De er desuden allergivenlige, hvilket forskere på Karlinska sygehus endnu undersøger, hvordan kan være muligt.