FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Russisk koldblod til salg

Heste racen Russisk koldblod, er kendt for at være både stor og kraftig, i dens krops bygning. De er og har igennem mange generationer været populære som arbejdes heste, og kan trække stor vægt. En russisk koldblod er rolig, og venlig over ejeren og andre mennesker. Den har igennem mange generationer hjulpet mennesket med forskellige opgaver, og er vant til at samarbejde og knokle for føden. De er avlet til at være så store og stærke som muligt, og det kan man tydeligt se på dem.

Læs mere i vores leksikon om racen Russisk Koldblod.

Køb russisk koldblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Koldblod eller varmblod

Det modsatte af en koldblods hest, er varmblods hest som er kendt som sportsheste, og bruges typisk til væddeløb og konkurrencer. De populære fuldblods heste, er særligt racerne engelsk fuldblod og arabisk fuldblod. Koldblod er derimod avlet som en arbejdes hest, dermed er den bygget og avlet, til at trække og udføre opgaver i landbruget.


Kropsbygning og karakteristik

Hesten har korte ben, hvis man sammenligner med resten af kroppen, som er bygget kraftigt. Hesten har tykke knogler og er bygget til at arbejde og knokle. Generelt er det en sund og god race, men kendte problemer, er at nogle heste lider af dårlig ryg, og er tilbøjelig overfor hase skader. Hestene vokser hurtigt op, og har en lang levetid. Føl vejer ca 250 kg, når man begynder at fra vænne dem.

 


Brug af Russisk koldblod

Racen er blevet avlet til at slæbe stor vægt, før i tiden som arbejdes hest i landbrugs virksomheder, som havde stor gavn er de stærke, og store heste, som gjorde dagligdagen lettere og mere effektiv, da man ikke havde adgang til de samme maskiner som vi har i dag. De blev blandt andet benyttet til at slæbe træ og ploven på marken, så man kunne producere i større mængder end før, og uden at slide sig selv op.

I dag bliver hesten brugt af mennesker til at producere mælk, da hunnerne producerer meget mælk, faktisk helt op til 2500 l mælk over 6 måneder. Rekorden for mest mælk på 6 måneder er helt oppe på 5440 l, hvilket er rigtigt meget mælk. Flere bruger dem også til kød produktion, da de vokser hurtigt op og er stor i størrelsen, flere har også brugt dem til avling af forskellige racer, for a forbedre deres potentiale.


Oprindelse og historie

Russisk koldblod er som navnet hentyder en russisk race, som er fremavlet i det kejserlige Rusland, i anden halvdel af 1900 tallet, og har været kendt under flere forskellige navne. I denne tid kom der også andre koldblods heste frem, som blandt andet litauiske koldblod, sovjet koldblod, og Vladimir koldblod som er den ældste, og mindste af racerne. Russerne importerede mange kraftige arbejdsheste fra Sverige i 1875-1915, og begyndte selv at avle på dem. Næsten 600 heste var importeret, og blev sat i arbejde i Rusland.

Hele målet ved importen af koldblods hestene var at skabe en landbrugs hest, som kunne blive brugt til mange forskellige opgaver, i dagligdagen på en farm. Herefter kom den første verdenskrig, og den russiske revolution, som slog mange af hestene ihjel, og i 1924 var der under 100 heste tilbage, og dette gjorde at det tog mange år at få bestanden op på samme niveau igen. Hestens fik sit velkendte navn som russisk koldblod i 1952, og har haft navnet siden.