FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Selle Francais til salg

Selle Francais er blandt de mest populære sportsheste i verden. Racen karakteriseres ved en både elegant og udpræget atletisk bygning, og de fantastiske egenskaber er langt fra et tilfælde. Selle Francais er resultatet en intentionel kombination af egenskaber fra en lang række andre ride- og sportsheste, og selvom racen har eksisteret i under 100 år, findes der i dag meget få avlere, der ikke kender til det imponerende dyr.

Læs mere i vores leksikon om racen Selle Francais.

Køb selle francais

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Sportshesten Selle Francais

En Selle Francais er typisk enten rødlig, brun eller mørkebrun, men i sjældne tilfælde kan du også støde på en Selle Francais med sort, musegrå eller helt lysegrå pels. I Frankrig, hvor Selle Francais stammer fra, betegnes racen typisk "Le Cheval de Selle français", altså "fransk ridehest". Mange mennesker forbinder desuden først og fremmest Selle Francais med dét franske landshold, der specialiserer sig i banespring. Hvis du interesserer dig for hestesport, er et kendskab til Selle Francais stort set uundgåeligt.


Intelligens og elegance

Mange opfatter Selle Francais som den ultimative sportshest, for udover sin elegante, atletiske og stærke fremtoning, er Selle Francais også en yderst intelligent race. En typisk Selle Francais er hurtig til at lære nye ting, og da denne form for hest tilmed ofte har en både venlig og imødekommende natur, er den nem at have med at gøre under træning.

Hestene af denne race bedømmes typisk hovedsageligt på deres sportspræstationer, og udseendemæssigt kan der være ret stor variation fra dyr til dyr. Selle Francais'en har dog også visse universelle ydre træk, der blandt andet omfatter en lang hals, en meget lige ryg og veldefinerede muskler.


Frankrig 1958

De første Selle Francais heste kom til verden i Frankrig. Året var 1958, hvor mange af de opgaver, der før havde været varetaget af heste overgik til maskinerne, og udviklingen af Selle Francais'en skete derfor udelukkende med sport for øje. Siden 1950'erne har racen været bredt eksporteret, og i nyere tid har særligt England og USA etableret sig som storavlere af Selle Francais.


Fakta og racebeskrivelse

Type: Let hest med elegant og atletisk gangart

▪ Oprindelse: Frankrig

▪ Anvendelse: Sportsudøvelse

▪ Eksteriørbeskrivelse: Selle Francais har en stærk og veldefineret muskulatur. Dertil kendetegnes racen ved lange lemmer, en meget lige ryg og et dybt bryst. Fælles for alle heste af denne race er desuden, at de har en bred pande og en ansigtsprofil, der typisk enten er konveks eller helt lige.

▪ Farve: Selle Francais'en har i omkring 20% af tilfældene en rødlig, brun farve, men racen findes blandt andet også med mørkebrun, sort, musegrå og lysegrå pels.

▪ Størrelse: 155 til 180 centimeter i stang.


Temperament

Selle Francais betragtes af mange som den ultimative sportshest, og dét skyldes blandt andet, at hesten af natur er venlig og imødekommende. Dens intelligente væsen gør desuden, at den er kvik til at sætte sig ind i nye rutiner, og at du, når du træner den, derfor langt hurtigere vil kunne se resultater, end når du træner en race, der ikke i lige så høj grad er udviklet til sportsformål.


Racen Selle Francais i dag

I dag bruges Selle Francais'en inden for en bred vifte af discipliner, herunder spring, dressage og udendørsridning. Der eksperimenteres fortsat med avlen af Selle Francais, og særligt er flere og flere begyndt at kombinere denne races egenskaber med de egenskaber, der typisk knytter sig til den såkaldte Franske Traver.