FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Shagya-araber til salg

Den elegante og majestætiske Shagya-Araber er en varmblods hesterace, der er særligt kendt for dens smukke orientalske udseende med en højthævet hale, højtknejsende hals og elegante og lette ydre. Denne hesterace blev avlet frem i det 19. århundrede i Det Østrig Ungarske Kejserrige i forskellige stutterier, hvor især stutteriet Babolna er fremtrædende. Der er lidt forskellige syn på, hvorvidt denne hesterace kan kategoriseres som en undertype af hesteracen Araber eller om det er en delvist avlet Araber eller en Anglo-Araber. 

Læs mere i vores leksikon om racen Shagya-Araber.

Køb shagya-araber

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En udholdende og ridevenlig hesterace

Shagya-Araberen er en decideret ridehest, der er let og energisk og som nu til dags bruges til sportsridning såsom dressur, spring og udholdenhedskonkurrencer. Den er kendt for at være udholdende, energisk og livlig og har personlighedstræk, der minder om den Araber hesten. Den kan trænes op til at præstere utrolige præstationer indenfor konkurrenceridning, så det kræver en rytter, der er både dygtig, tålmodig og disciplineret overfor den. Det er en lærenem race, der godt kan lide at tjene sin rytter og dermed kan du opnå flotte resultater med den til både dressur, spring og military discipliner.  Den skal trafiktrænes, hvis du vil ride med den i trafikken, da den også godt kan have et lidt nervøst gemyt og den skal derfor langsomt vænnes til køretøjer og andre uforudsete hændelser.


Hestens træk i lighed med Araberhestens

Shagya-Araberens træk minder om den rent avlede Araber, og her har begge racer træk tilfælles som den højtsiddende hale, sunde knogler og utrolig udholdenhed men de har alligevel også nogle forskelligheder. Shagya-Arabere er normalt højere end rent avlede Arabere, de er ikke nær så forfinede i deres knogler og dette gør dem en lille smule ”grovere” i trækkene, selvom de stadig er meget lette og elegante. Denne hesterace kan have alle rene farver, mens sort er meget sjælden og skimmel er mere almindelig. Den har et arabisk præg i sit hoved, der er ædelt og udtryksfuldt. Den måler fra 148 centimeter til 166 centimeter i stangmål, mens det er mest udbredt med et stangmål mellem 150-160 centimeter.


En hesterace at finde i Europa og hele verden

Shagya-Araberen findes mest i lande som Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Rumænien, Ungarn, Tyskland, de tidligere jugoslaviske lande og har i øvrigt været eksporteret til andre lande i hele verden, hvorfor den findes i mange lande over hele verden. Der findes pt. 120 registrerede
Shagya-Arabere i Danmark, hvorfor de er at finde i landet. Hvis man ønsker at vide mere om denne hesterace, kan man orientere sig hos den forening, der hedder ”Shagya, Anglo, Sport og Hispano Araber foreningen, der efterhånden er en gammel forening grundlagt i 1960´erne.


Shagya-Araberens fantastiske egenskaber

Shagya-Araberen er en varmblodshest, der har et livligt og energisk sind og dette kan i høj grad udnyttes ved konkurrencer, hvor den vil være helt fremme i skoene, når der skal rides dressur, springes eller rides udholdenhedsridt. Det er tillige en meget udholdende hesterace, som kan klare utroligt meget, hvad angår fysiske udfoldelser og aktivitet. Den har en kort fin pels, hvilket gør, at man skal give den et dækken på, når den står ude på folden i efteråret og vinteren, så den ikke kommer til at fryse. Ligeledes kan man tage et dækken over dens bagparti, når man har redet på den og den har svedt. Den har brug for at komme i stald om vinteren, fordi den har en fin og kort pels. 


Hesteracens oprindelse

Shagya-Araberen er blevet avlet frem igennem det 19. århundrede i Det Østrig Ungarske Imperium, og er især blevet avlet på udvalgte stutterier i dette område, her især stutteriet Babolna har haft en afgørende betydning for fremavlen af denne hesterace. Den har sit eget stamtræ, og adskiller sig dermed fra den rent avlede Araberhest. Her blev racen fremavlet ved at man hentede fuldblodsaraberhingste ind fra ørkenen og avlede den fine Shagya-Araber hest frem. Dette gjorde man, fordi man ønskede at hesteracen skulle have et let, elegant og orientalsk udseende.