FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Shetlænder til salg

Hvis du surfer rundt blandt købsannoncer for heste her på Dyreportal.dk side”, så er du nok på udkig efter en ny hest. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er jo bare helt fantastisk og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på siden kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan garanteret finde din nye bedste ven her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Shetlænder.

Køb shetlænder

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Shetlænder en dejlig hest

En shetlandspony, i daglig tale en shetter, er en af de mest udbredte ponyracer. Den lille robuste racer stammer fra shetlandsøerne, som er en del af skotland og lever længe, på grund af dens tilpasning til de barske vilkår der er på øerne. Disse ponyer bliver også kaldet shetlændere, shelties og shetlandsponyer af forskellige alt efter hvem der lige omtaler dem.


Ordene shetlænder og shetlandspony bruges i mange lande til at beskrive denne type ponyer – selvom de ikke kommer fra Shetland øen. De første shetlændere var noget større end dem, vi kender i dag – dengang bete Det er ikke helt klarlagt hvornår og hvordan racen oprindelig opstod, men man ved, at der i det 19. århundrede blev taget mange shetlændere med til fastlandet. Denne hårdføre race har en gennemsnitlig forventet levealder på 25-30 år. Shetlandere er en meget interessant hesterace. De har eksisteret siden 400-tallet e.Kr. Og man mener de er blevet brugt til at fragte vikinger på deres togte. Dog er der ikke mange beviser for deres anvendelse fra den tid.Hvordan ser en Shetlænder ud?

En Shetlænder er en af de mindste ponyer der findes. En fuldvoksen pony bliver kun lige godt 1 meter høj. Til gengæld er det en meget stærk og hårdfør race. Hovedet på et shetlænder er forholdsvis lille i forhold til resten af kroppen og den har små strittende ører med stort mellemrum mellem. Selve kropsbygningen er lidt firkantet og kompakt, med dens tætte muskulatur og korte stærke ben. Dens korte ryg gør også, at den synes mere kompakt og kraftig. Kropsbygningen er med en meget stærk knoglebygning og veludviklede led, da den forholdsvis lille krop, skal kunne bære meget vægt. For at kunne holde varmen får en shetlænder en tyk og kraftig vinterpels, med dobbelt hårlag, den kan isolere sig med de kolde måneder. Den dobbelte pels gør, at vandet ikke trænger ind til huden og shetlænderen holdes derfor både tør og varm i alt slags vejr. Vinterpelsen består også af en masse pels omkring bene. Sommer pelsen er mere kort og glansfuld, men dens man og hale forbliver kraftige og tykke hele året rundt. De har også store øjne og fødder. De store øjne er så de kan se i mørke (da de bor på fjerntliggende Shetlandsøer) og de store fødder er for at de bedre kan stå på is om vinteren. En shetlænder variere meget i farverne og kan være alt fra kulsort til helt hvid. Hvis man ønsker sin pony officielt godkendt, må den dog ikke være plettet.

Der findes en afart af den oprindelige shetlænder, nemlig en American Shetland, som er lidt højere end den oprindelige og generelt en lidt mere elegant kropsbygning. Det er dog originale shetlænder der findes flest af på verdensplan. Oprindeligt var en shetlænders hest ikke så krum, da den levede vildt og frit, stærk nok til at trække vogne og plove og bære fiskere over det klippefyldte landskab. Men efter den mere og mere blev brugt til at ride og bære, er ryggen blevet mere krum.Hvad bruger man en shetlænder til og hvordan er dens sind?

En shetlænder er kendt for at være et meget intelligent lille dyr. Samtidig er de, af natur, rolige og blide. På grund af deres intelligens, kan de dog godt finde på at drille og være hidsige, hvis tingene ikke helt går som de ønsker, da det er en meget egenrådig race. Det kan dog afhjælpes med god træning. I forhold til anvendelse, blev ponyen oprindelig brugt på shetlandsøerne til transport af tørv og til pløjning på gårdene på øen. Før de blev tæmmet og trænet til det formål, levede de vildt på øen. Da de senere kom til fastlandet var et af hovedformålene at bruge dem som mine heste. Her levede de under jorden og trak vogne i kulminerne. Da det rygtedes at de var gode til det formål, begyndte man at fragte ponyer til USA, hvor der var meget mine arbejde. I dag benyttes en shetlænder mest som ride og trækhest i forbindelse med underholdning. På grund af dens størrelse er det en oplagt race til børn og til dyreskuer og rideskoler, hvor de elsker at trække rundt med små vogle eller give børn og barnlige sjæle en rideoplevelse uden lige. Den kan bære voksne mennesker over store afstande uden at blive hurtigt træt hvis man sammenligner med andre hesteracer.

Den kan endda springe over lave hegn, hvilket gør, at de ofte bruges som børneridning eller til ridning på stier gennem skoven. De kan let bruges til skovridning fordi de er træfsikre dyr, hvis lille størrelse gør dem let at kontrollere. Shetlandshestenes robuste karakter gør dem til et populært valg for ryttere, der ønsker et letgående, pålideligt dyr. Derudover bruges de også ofte som køreheste, fordi deres rolige temperament gør det muligt for begyndere at håndtere dem let og hurtigt udvikle et naturligt forhold til hesten. Da de blev opdrættet til at arbejde på gårde, trække vogne eller bære byrder rundt, klarer de sig godt under sadlen såvel som i seletøj. Heste, der skal bruges til kørsel eller ridning, skal have deres manke og hale flettet op, så de ikke hænger fast i selen, mens de arbejder.