FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Slesvigsk Koldbold til salg

Den Slesvigske Koldblodshest – også kendt som en slesviger – har et energisk temperament og en fantastisk udholdenhed. Den har en del af sin oprindelse i den jyske hest, hvorfor udseendet også tilnærmelsesvist kan forveksles med denne. Den bruges primært til arbejde i marken og i skoven, hvis ikke den blot bruges for at trække en vogn for sjov.

Køb slesvigsk koldblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den fødte arbejdshest

En Slesvigsk Koldblod er måske den mest oplagte hest at vælge til at klare arbejdet enten i marken eller i skoven. Den har et fantastisk glædeligt temperament og en masse energi, der viser sig i dens udholdenhed. Det er en mellemkraftig koldblodshest, der har masser af muskler at gøre med samt en manøvredygtighed, der gør den nem at have med at gøre.


Holdbarhed og gode ben

En jysk arbejdshest er ikke et dårligt valg, hvis du vil have en hest, der kan gå i marken eller i skoven. Dog vil du få en ca. 100 kg lettere hest med bedre gangarter og færre skader på benene, hvis du vælger en Slesvigsk koldblod – dette helt uden at gå på kompromis med den arbejdsomhed og udholdenhed, der er krævet.


Fakta og Racebeskrivelse


1. Type: Mellemkraftig koldblodshest med flotte gangarter og stor udholdenhed.


2. Oprindelse: Racen Slesvigsk koldblod stammer fra Tyskland, men har rødder i gammel dansk kultur, da dens aner kan føres tilbage til hingsten Aldrup Munkedal.


3. Anvendelse: Anvendes primært som arbejdshest til land- og skovbrug, bryggerhest samt hobby- og kørehest.


4. Eksterirørbeskrivelse: Et slesvigsk koldblod er en mellemkraftig hest med et fast markant hoved, der ikke er for langt. Den har en kraftig hals, der er velansat og ikke for kort. Dens huld er tilpas med en stor brystdybde, og dens ben er ikke for korte.


5. Farve: Fuksfarvet er mest fremherskende, men den forekommer også i skimmel, sort og brun.


6. Størrelse: en mellem størrelse med stang imellem 154 cm i stang og 162 cm i stang


Temperament

Modsat hvad udseendet på en Slesvigsk koldblod måske giver udtryk for, så er netop denne hesterace kendt for at være både livlig og energisk til et punkt, hvor den ligefrem får levende øjne. Den er særligt elsket af arbejdere, da den har en lang udholdenhed samt store, rummelige skridt der giver dig en stor fremdrift. Den er arbejdsdygtig, arbejdsvillig og også meget fodertaknemmelig. Alt i alt er det en glad hest, der kan holde til at blive brugt og sætter pris på din pasning af den. En Slesvigsk koldblod er ikke kendt på ridebanen og bruges sjældent til dette formål, men interesserer du dig for at køre i vogn efter en hest, vil den være det oplagt valg. Med den rette træning kan en Slesvigsk Koldblod trænes til at køre i byerne uden at dens opførsel påvirkes af larm fra biler og mennesker. Racen bruges hver sommer i Randers til at køre med turister, og til jul er det denne type, der spændes for til at køre den hjemmebyggede julesporvogn gennem byens gader.


Race Slesvigsk Koldblod i dag

Racen den Slesvigske koldblod, eller Schleswiger Kaltblut, er i dag ikke særligt udbredt, og der er kun få heste tilbage af denne race. Alligevel findes der stalde, der udelukkende beskæftiger sig med netop denne race, da den nemt får en helt særlig plads i hjertet hos dem, der lærer den at kende. Den imponerer ikke blot med sine levende øjne og sit energiske temperament. Dens gangarter er også værd at nævne. I dag er stambogen for Slesvigsk Koldblod lukket igen, da størstedelen af de heste, der regnes for at være Slesvigsk Koldblod er krydsningsheste og kun dem af særlig god type kan blive optaget.