FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Svensk varmblod til salg

Den svensk varmblodhest er blevet udviklet i Sverige med fokus på at skabe den perfekte hest til militær brug. Den er siden hen blevet kendt for at være en fantastisk allroundhest, hvilket betyder at denne smukke hesterace kan blive brugt i mange forskellige situationer. Dette har været med at gøre at svensk varmblodheste er efterspurgte verden rundt, både til brug i konkurrencer, men også som kørehest.

Hesteracen er kendt for at være intelligent, venlig, lydig, medgørlig, og modig, hvilket gør at det er en fantastisk hest at arbejde med. Den er nem at træne, og hesten kræver ikke meget arbejde af rytteren, hvilket også gør det til en hest, som er nem at træne. Svensk varmblodheste er nogle smukke, og fantastiske dyr, som gør det muligt for rytteren at ride komfortabelt, men også have en dejlig hest at arbejde med.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Svensk Varmblod.

Køb svensk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Oprindelsen af denne fantastiske hesterace

Hesteracen svensk varmblod kan stammer fra det 17. Århundrede, hvor de i Sverige blev avlet for at skabe en stærk hest, som ville være perfekt på slagmarken. For at skabe den perfekte hest blev mange forskellige hesteracer importeret til Sverige fra Danmark, England, Spanien, Tyskland, Ungarn, Tyrkiet, Frankrig, og Rusland.

De mange heste var varierede, men blev til sidst, over mange års avl, til den fantastiske og smukke allroundhest, svensk varmblod, vi kender i dag. Nogle af de heste som blev brugt til at skabe hesteracen svensk varmblod var araber, frieser, fuldblod, og mange flere, nogle af de forskellige kendetegn kan også ses i de svensk varmblodheste. 


Svensk varmblod kan bruges til mange forskellige ting

Den svensk varmblod hesterace er kendt for at være en smuk allroundhest. Den er velegnet til at være en ridehest, grundet hestens lette og lige skridt, dette gør den også til en god dressurhest. Svensk varmblodheste er venlige, intelligente, lydig og modige dyr, hvilket gør at det er nemt at arbejde med dem, og dette er med til de også er lærenemme.

Derudover er denne hesterace også brugt meget som springheste og køreheste. Svensk varmblod eksporteres i store mængder over hele Europa og USA, grundet at de kan bruges til mange forskellige ting. Derudover bliver svensk varmblodheste også brugt som rideskole hest og fritidshest for gå ridning, grundet det brede anvendelsesområde, og deres lydige og intelligente væremåde. Dette er en fantastik hesterace, hvis man gerne vil afprøve forskellige ridetyper, og det er en god hest, hvis man skal til at lære at ride. 


Hesteracens kendetegn

Når det kommer til hesteracen, svensk varmblod, så kan de komme i alle farver, og alle farver er godkendte, når det kommer til konkurrence. Kastanjebrun, bay, og sælbrun er de mest almindelige farver, når det kommer til denne hesterace, hvor en ægte sort er sjælden, og derfor vil man ikke støde på dette ofte. Derudover er hesten kendt på at have et lille, men elegant hoved. Snudeprofilen kan variere en del, men det er stadig vigtigt at vide, at den ikke bør være ind modudbulende, eller for ud modudbulende. De er stærke heste, dette kan også ses på deres stærke og dybe skuldre, men også på hesten lange og stærke ben, som gør den god til spring. Generelt står hesten mellem 163 og 173 centimeter i stanghøjde.