FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Sydtysk koldblod til salg

Den Sydtyske Koldblod er en typisk trækhest. Selvom racen først og fremmest distribueres og bruges i Bayern, er den også udpræget populær i mange andre dele af Tyskland. Blandt de fire grundlæggende, tyske trækracer, der også omfatter Schwarzwaldhesten, Rhinsk-Tysk Koldblod og Slesvigsk Koldblod, er Sydtysk Koldblod den mest almindelige - og tilmed den eneste, der ikke er listet som en truet hesterace. Karakteristisk for Sydtysk Koldblod er, at den har en muskuløs, stærk og relativt tæt bygning. Racen findes i flere forskellige farver, og dertil er den blandt de få af verdens heste, der af og til udvikler leopard-lignende pelspletter. Sydtysk Koldblod sammenlignes ofte med den østrigske Noriker-hest, men der er en lang række genetiske ting, som adskiller Norikeren fra Sydtysklands flotte trækrace.

Læs mere i vores leksikon om racen Sydtysk Koldblod.

Køb sydtysk koldblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Fra Østrig til det sydlige Tyskland

I midten af det tyvende århundrede begyndte man at avle anderledes med den ældgamle Noriker-race i de dele af Østrig, vi i dag kender som Slovenien og Bayern. Norikere var på dét tidspunkt populære arbejdsheste, og formålet med den nye avl var ligeledes at at fremskynde en udpræget trækhest. Sydtysk Koldblod er både slankere og større end Noriker-hesten, og grundlæggende set har de to racer også meget forskellige temperamenter. Derfor er det essentielt, at avlere af enten Sydtysk Koldblod eller Norikeren er i stand til at skelne racerne fra hinanden. Og dét selvom ingen af racerne endnu betragtes som truede.


Muskulatur og styrke

Som de fleste andre trækheste kendetegnes Sydtysk Koldblod ved stor styrke og bastant muskulatur. Og som de fleste andre trækheste rammes den Sydtyske Koldblod lettere af diverse former for ledsygdomme end andre hesteracer. Årsagen er naturligvis, at Sydtysk Koldblod ofte har været og stadig bruges  til at trække store mængder gods. Selv hos racens helt unge heste, der endnu ikke for alvor kan bruges i trækorienterede arbejdssituationer, er symptomer på ledproblemer ret normalt.

▪ Type: Tung med bastant gangart

▪ Oprindelse: Østrig og Tyskland

▪ Anvendelse: Trækhest med stor styrke

▪ Eksteriørbeskrivelse: Sydtysk Koldblod har en muskuløs, tæt og meget stærk bygning, og dens hove er hårdere end de hove, du ser hos langt de fleste andre hesteracer. På mange måder minder Sydtysk Koldblod om sin forfader, den østrigske Noriker-hest, men visse genetiske ting adskiller også de to racer fra hinanden. For eksempel er den Sydtyske Koldblod typisk slankere og større end Norikeren.

▪ Farve: Racens mest normale farver er brun eller rødbrun pels og en lang, lys manke. Dog findes Sydtysk Koldblod i sjældne tilfælde også i sort og hvid, og af og til kan du også støde på en Sydtysk Koldblod med leopard-lignende pletter.

▪ Størrelse: Gennemsnitligt omkring 160 centimeter i stang for hunkøn og 164 centimeter for hankøn.


Temperament

Sydtysk Koldblod har et venligt og roligt temperament, der gør, at den i langt de fleste tilfælde er nem og behagelig at have med at gøre. Af natur arbejder den i stil med en typisk trækhest gerne hårdt og længe.


Racen Sydtysk Koldblod i dag

Som følge af den brede, europæiske overgang fra heste til biler og andre maskiner, bruges Sydtysk Koldblod ikke længere udelukkende som arbejdshest. I stedet er flere og flere begyndt at fokusere på udviklingen af elegance og smidighed, når de avler netop denne race.