FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Trakehner til salg

Hesteracen Trakehner kommer fra Øst Preussen i Tyskland og dens helt korrekte betegnelse er "Den østpreussiske varmblodshest". Øst Preussen ligger nu i det nuværende Polen. Trakehneren hører til blandt verdens dyreste racer og der er dermed tale om en hesterace i den absolutte hesteliga på linje med Ferrari og Porsche biler, og den går især for at være både muskuløs og ædel. Modsat en del andre hesteracer har den helt bestemte farver, hvilket er sort, brun, rød, skimmel og broget. Dens stambog er lukket, hvilket vil sige, at den kun kan suppleres med fuldblod, som er fra arabisk, engelsk og andre arabere. Den bruges især til dressur og ridebanespringning, hvor den er en eminent god konkurrence-hest, der er fremavlet præcist til det formål at præstere i konkurrencer. Hvis du vil være sikker på, at du har med en Trakehner at gøre, kan du blot kigge på dens lår, hvor den har brændemærket en elgskovl, hvilket var et brændemærke, der allerede fremkom i 1787.

Læs mere i vores leksikon om racen Trakehner.

Køb trakehner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den ældste rideheste-race

Trakehneren er ikke den ældste rideheste race alt i alt, men er den ældste rideheste-race forstået på den måde, at den er blevet bevidst fremavlet med henblik på, at den skulle præstere optimalt og være god at ride på. Derudover har den en ret dramatisk historie, som er værd at bide mærke i. Hvis du ønsker at vide mere om denne smukke og dyre hesterace, kan du med fordel tage kontakt til Trakehner Avlsforbundet i Danmark. Hesteracen har forgrenet sig idet den oprindelige, der blev tilbage i Polen i Østpreussen er den nuværende Wielkopolski race, mens man også tog 800 Trakehner hopper og 45 hingste ud af Polen og avlede videre på dem efter 2. Verdenskrig.


Smukke og harmoniske træk

Trakehneren har en højde på cirka 163·165 cm., hvilket gør, at den er i kategorien hest (modsat pony), når man skal deltage i konkurrencer med den. Den er udstyret med et elegant hoved på en lang hals. Den har en flot og kraftig man og besidder en brystkasse, der er dyb. Den har en meget stærk ryg og tillige et afrundet bagparti med super slanke ben og sunde, gode hove. Dens mest karakteristiske træk som hesterace er, at den yderst smuk og harmonisk at se på med elegante træk og bevægelser. Som dressurhest har den decideret fremragende gangarter og det er ikke for sjov, at den er en blandt verdens dyreste hesteracer.


Trakehnerens oprindelse

Trakehneren stammer fra en grundstamme fra de såkaldte Schweikenheste. Hvis du undrer dig over, hvor denne hesteraces særprægede navn stammer fra, så er det fra hovedstutteriet Trakehnen i Øst Preussen i Tyskland. Det kan dateres helt tilbage til 1732. Stutteriet ønskede i slutningen af 1700 tallet at fremavle Trakehnerens egenskaber som jagthest, idet den blev brugt som jagthest i jorderne omkring stutteriet, og her var hele 10 tønder land at boltre sig på for jagtrytterne. Stutteriet krydsede derfor racen med araberblod og engelsk fuldblod, som udgjorde cirka 80 procent. Dens egenskaber blev her afprøvet på de omkringliggende jagtmarker, så man løbende var sikker på, at de havde opnået det rette resultat. Denne krydsning og fremavl af fuldblodsegenskaberne gjorden også hesteracen til en god officershest, hvor den blev brugt i kavaleriet. Allerede i 1780 begyndte man fra stutteriets side at lave systematisk stambogsføring, hvilket gør det til en meget gammel dokumenteret hesterace, hvilket ses via dens brændemærke på låret som ligner en elgskovl.