FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Traver til salg

Travhesten er en klassiker, som der findes mange variationer af. Grunden til, at hesteracen er elsket, og avlet i hele Europa, er på grund af travers rolige og venlige temperament, samt hvor mange situationer traver kan bruges i. Normalt, passer traver godt ind i discipliner, som travløb eller montéløb, da det er de discipliner de er avlet efter. Dog bliver hesten også brugt til almindelig ridning. Traver har ikke en bestem størrelse, men den normale højde ligger mellem 150-165 cm i stang. På dyreportal.dk kan du finde traver heste til salg fra hele landet. Kig nedenunder og se alle salgsannoncer.

Læs mere i vores leksikon om racen Traver.

Køb traver

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

De mest velkendte karaktertræk ved travhesten

Som nævnt, så kommer travhesten i mange forskellige højder, og de har også en tendens til at variere i udseende, alt efter om det er en amerikansk, russisk, fransk, engelsk eller dansk travhest. Dog er de ofte ens i personlighed og egenskaber. 

Udover at racen er kendt for at være rolig og venlig, er traveren kendt for styrke, sundhed og at kunne løbe stærkt. Selvom hesten har rødder hos en engelsk fuldblods hest, er racen kendt for at være muskuløs og lav med en mere firkantet krop. Oftest ses traver i farverne sort, brun og rød, men de kan også komme i andre nuancer.

 

Travhestens historie

Den danske travhest, som selvfølgelig er den, der ses mest ofte i Danmark, har sin afstamning fra en engelsk fuldblod ved navn Messenger XX som du kan læse mere om nedenfor. 

I 1938 blev Foreningen af Travopdrættere stiftet, som stadig eksisterer i dag og er Danmarks største forbund for hesteavl. De startede ud med at avle på traver, da de havde fokus på at avle fantastiske travheste. 

For at teste afkommet, valgte man at få dem til at traven en vis distance, og hvis de ikke gjorde det indenfor en vis tid, så kom de ikke i stambogen. Disse afkom blev derfor ikke anset som et medlem af hesteracen. 


Racens fader 

Som blev nævnt tidligere, så anses den danske travhest for at have sin afstamning fra en engelsk fuldblod, og dette er også korrekt. Bortset fra at hesten egentlig befandt sig i USA, da den begyndte at blive avlet på. Derfor kan man støde på modstridende information, om den danske travhests rødder. 

Det er hingsten Messenger XX, som anses for at være faderen til den Amerikanske version af racen. Messenger blev importeret til USA fra England i 1788, og fordi han videregav afkom med mange gode kvaliteter og var fader til rigtig mange heste generelt, blev han hurtigt anset som faderen. Han anses også som fader til den danske traver, da man avlede videre på hans afkom i Danmark.


Andre racer, end den engelske fuldblod, som havde stor indflydelse på hesteracen var:

1. Canadisk traver

2. Hackney

3. Narrangansett pacer

4. Araber

5. Berber

6. Morgan


De mange variationer indenfor racen 

Som nævnt, så findes der en del variationer indenfor denne hesterace som alle veksler lidt i udseende og udtryk, dog deler de alle karaktertræk som udholdenhed, venlighed, styrke og hurtighed. 

 

Nogle af de mest efterspurgte og udbredte variationer er:

1. Den russiske Orlov – som yderligt uddeles i fire varianter, og som selv har en lang historie. Den ‘klassiske Orlov traver’ (Khrenov) er velkendt for at være elegant, høj og flot, men på samme tid let og stærk.

2. Den amerikanske – som anses for at være den hurtigste.

3. Den franske – som er lidt tungere og stærkere.

 

Find alle hesteracer til salg

Hos dyreportal.dk har vi et bredt udvalg af alle hesteracer til salg. Se hele udvalget ved at klikke her.