FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Tysk Pony til salg

Den tyske pony er avlet til at kunne konkurrere med de store varmblodsheste og har bevægelser herefter. Det kan gøre den svær at ride som barn og det kan give en stejl læringskurve. Når først denne periode er overstået, vil ekvipagen dog have store muligheder på stævnepladsen. Hos dyreportal.dk kan du finde hesten som sælges ved at kigge nedenunder teksten her finder du alle salgsannoncer.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Tysk Pony.

Køb tysk pony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den tyske ponys baggrund

De heste, der klarer sig bedst indenfor ridesporten er typisk avlet til netop dette formål. Den tyske pony er ingen undtagelse. Dens baggrund består primært af en af de engelske rideponyracer, der er blevet krydset med en forædler. Den for eksempel være en araber eller en engelsk fuldblod.


Formålet med avlshesten

Den tyske pony er opstået på samme måde som den blandede varmblodshest. De er avlet med hensigt på at skabe en konkurrencehest, der emmer af potentiale i både udseende og temperament. Ponyer er derfor yderst velegnede til netop at hive præmier hjem på stævnepladsen. 

 

 

Fakta og Racebeskrivelse:

1. Type: Pony avlet med henblik på ridesporten


2. Oprindelse: Tyskland


3. Anvendelse: Den tyske pony har gode egenskaber indenfor både dressur og spring.


4. Eksteriørbeskrivelse: Den tyske pony ligner til forveksling en tysk ridehest helt ned til deres bevægelser. Den har markerede muskler og en velproportioneret krop med god plads til lungerne. Den har en god bevægelsesfrihed i kroppen og en stærk bagpart samt stærke lemmer.


5. Farve: Alle farver accepteres.


6. Størrelse: Racen forekommer i alle pony-størrelser, dog primært mellem 138 cm i stang og 148 cm i stang – dog bør den ikke være mindre en 140 cm i stang, hvis den avles i Tyskland. I Danmark er størrelsen ikke afgørende.


Temperament hos hesteracen

Den tyske pony har et meget mildt og arbejdsomt temperament. Den er avlet for at kunne yde flotte præstationer på stævnepladserne lig dem, der ses blandt hestene. Derfor har den fantastiske bevægelser og en formidabel evne til at præstere indenfor både spring og dressur. Dens temperament og vilje skal være på en måde, så den kan håndteres af børn, hvorfor den udgør en fantastisk pony til nybegynderen, der har ambitioner om at starte stævner. Racen er kærlig, sød og nysgerrig samt utroligt lærenem. Ligesom udseendet på ponyen til forveksling ligner den danske varmblods, så kan man sige det samme om dens gode temperament.


Racen Tysk Pony i dag

Typen blev først grundlagt i 1965, og der er ikke et overvældende antal af ponyer indenfor denne race. De, der er, bruges dog velvilligt til avl og på stævnepladserne, hvor de har store præstationsevner og udviser sig som meget kompetente indenfor konkurrencer.


Der findes forskellige fællesskab for opdrættere af den tyske pony, og der er også forskellige stutterier både i Tyskland og i Danmark.


Hos Pferdestammbuch står stutteriet DR for den største avlspopulation, og indenfor de seneste år har de også udvist de største sportslige succeser. Det gælder både indenfor den kendte og eftertragtede Bundeschampionat og nogle af de tyske mestertitler.


I Danmark skyldes den store interesse for den tyske rideponyavl primært, at tyske papirer på sine føl åbner op for større muligheder. Med tyske papirer kan du sætte dine heste på det europæiske hestemarked, og dine afkom får mulighed for at deltage i det tyske bundeschampionat.