FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Tysk Sportspony til salg

Når du kommer til en oplagt pony til begynderen, så vil man altid anbefale en med et roligt og tålmodigt temperament – men hvad gør du så, når begyndere udvikler sine evner og ønsker sig en pony, der kan udvikle sig sammen med dem? For at undgå dette, så køber du dem en tysk sportspony. Det er en varmblodsrace, der udmærker sig i både spring og dressur, men som skal have et temperament, der tillader børn at ride den.

Læs mere i vores leksikon om racen Tysk Sportspony.

Køb tysk sportspony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En fantastisk sportspony

Den tyske sportspony er primært udbredt i Tyskland, men den har efterhånden – og fortsætter også – med at udbrede sig rundt i Europa. Den regnes for at være ”pony-modellen” af den tyske ridehest, da de ligner både i type og i deres bevægelser – forskellen ligger primært i størrelsen. Den tyske sportspony kan måle mellem 140 cm og 148 cm i stangmål i Tyskland – i Danmark har vi andre regler, så der er en tysk sportspony på 138 cm i stangmål ikke et problem. Den tyske sportspony har nogle fantastiske rideegenskaber, der tillader dig at nå langt med din træning. Dens fundament er solidt og bevægelserne er store til trods for, at den har pony størrelse,


Den tyske sportsponys oprindelse

Dens formidable evner i sporten kommer fra dens oprindelse. Racen er primært opstået på baggrund af den engelske rideponyrace, der er blevet krydset med en anden race. Det kan være alt lige fra en araber, en engelsk fuldblod eller lignende.


Fakta og Racebeskrivelse

Type: Pony.

Oprindelse: Tyskland.

Anvendelse: Typisk dressur og spring.

Eksteriørbeskrivelse: En tysk sportspony er atletisk bygget. Den ligner på mange måder en mindre udgave af en varmblodshest med en meget symmetrisk og lidt kort krop samt kort hals.

Farve: Alle farver accepteres.

Størrelse: 140 cm i stangmål til 148 cm i stangmål i Tyskland. 138 cm i stangmål til 148 cm i stangmål i Danmark.


Temperament

En tysk sportspony har et fantastisk temperament til en lang række forskellige ryttere. Den har vilje til at arbejde, og er ivrig efter at lære nyt. Giver du hesten til en nybegynder, så vil de kunne udvikle sig sammen og nå langt indenfor både dressuren og spring. Det er en arbejdsom race med et så mildt temperament at børn kan ride hesten, men den regnes samtidig med at være en opmærksom pony. Den er glad for at vise sine evner på banen, hvilket gør den til et utroligt populært valg for dem, der første gang skal prøve at kalde sig hesteejere eller for dem, der gerne vil have et stabil ridt hver gang.


Race tysk sportspony i dag

Den tyske sportspony er endnu i dag et utroligt populært valg blandt mange ryttere, når de skal vælge hest. Den er udviklet til at kunne konkurrere med varmblodshestene, hvorfor dens bevægelser gør den utroligt populært blandt ryttere, der gerne vil udmærke sig i dressur. Samtidig kan dens arbejdsomhed bruges på springbanen, hvis rytteren lærer at tackle dens opmærksomhed på den helt rette måde. I dag er der registreret i alt 107 ponyer i Danmark, hvoraf 33 er hingste, 58 er hopper og de sidste 16 er vallakker.

De klarer sig med en gennemsnitlig scorer på 8.03 i kåringer, hvor hingstene står til at præstere bedre med et gennemsnit på 8.10. Hopperne ligger imidlertid på 7.98, vallakkerne på 7.96 og føllene på 8.08. Samlet set scorer den tyske sportspony 81.92 i egnethedstest fordel med 81.49 i dressur, 82.40 i spring, 83.15 i terræn – hvor den klarer sig bedst – og sidst 73.33 i show. Ud fra disse tal ses en fantastisk all round pony, som du kan præsentere for hvad som helst og opnå fremragende resultater med, hvilket blot underbygger forståelsen for, hvorfor den vælge gang på gang til ryttere både med og uden erfaring.