FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Varmblod - andre lande til salg

Er du stødt på begreberne varmblods og koldblodsheste? Så er handler det ikke, hvorvidt om de er fysiologisk varmblodede. De er et pattedyr og har derfor altid den samme kropstemperatur. Det er derfor ikke det, som det handler om. Du skal derimod tænke i andre baner. Det handler i høj grad om deres temperament.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Varmblod - Andre Lande.

Køb varmblod - andre lande

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad bruges de til?

De er typisk energiske og aktive. De vil derfor ofte blive brugt til konkurrencer og løb. De er specielt kendetegnet for deres fart, hvilket er godt at have til løb og konkurrencer. De er dog mere temperamentsfulde og kan være sværere at kontrollere end koldblodsheste.


Avling af varmblodsheste

Varmblodsheste blev opdrættet ved at krydse koldblodige racer med varmblodige racer. De blev typisk avlet i Europa og et land såsom Tyskland. Her opdrættede de hestene med henblik på at få heste, der var atletiske og hurtige, men som havde koldblodshestenes rolige sind og mentalitet. Her blev resultatet, at hestene var mindre og hurtigere.

 

Kendetegn ved hesten

Kendetegn hos varmblodsheste er, at de er små og hurtige. De er generelt set meget atletiske og bevægelige. De har et stort temperament og kan være svære at holde styr på, hvis ikke du er opmærksom på det.

Det er dog vigtigt at sige, at det er en meget grov opdeling af heste, når de bliver delt op i varm- og koldblods. Der er derfor mange racer, der har kendetegn fra begge kategorier. Det er dog typisk konkurrenceheste, der er varmblodsheste.


Deres udseende

De er store heste. Deres skulder er lang og har stor frihed. Lændepartiet på hesten er markeret og muskuløs. Lårmuskulaturen skal også være markeret. De kommer i rigtig mange forskellige farver. De kan altså både være røde, hvide, sorte og brune.

De har en middellang og stærk ryg. De er generelt set ikke så store, hvilket er en fordel i løbe konkurrencer.


Hvilke racer betragtes tæller?

Det er vigtigt, at du ikke tror, at varmblodsheste er en race for sig selv. Det er derimod en stor gruppe af forskellige hesteracer. Det kan derfor siges, at det er en overordnet kategori af heste.

Der er 3 racer, der er rene varmblodsheste. Der findes også mange andre racer, men dette skyldes, at racerne er blevet krydset, når de er blevet opdrættet. Der er altså 3 grundlæggende racer, når det kommer til disse heste.


Racer som eksempler

1. Hannoverianere

Racen kan spores helt tilbage til 1500-tallet i Tyskland. Her blev de opdrættet med henblik på militær og vogn heste. De er dog ikke rigtig blevet brugt til militær eller vogn efter 2. verdenskrig. De er nu en af de mest populære og brugte heste i den olympiske verden.


2. Holsteiner

En af de ældste heste. Den kan spores tilbage til 1200-tallet i Tyskland, hvor racen blev opdrættet af munke. De er meget populære i showjagt og spring.


3. Trakehner

Stammer fra Østpreussen i 1700-tallet. De blev opdrættet, da kongen gerne ville udvikle kavaleriheste til hæren. De skulle derfor være kraftfulde, lette og hurtige. De skulle dog stadigvæk være elegante og flotte, da det var kongens hær. Derfor er hesten i dag også kendt for dens elegance, da den blev opdrættet med dette formål.