FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh til salg

Hvis du er landet på denne side side”, så er du nok på udkig efter en salgsklar hest. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på hjemmesiden kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan sikkert finde din nye skønhed her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh.

Køb welsh

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Welsh Corgi Pembroke

En welsh corgi pembroke er en hunderace inden for hyrdehunde. Den er, i modsætning til en Welsh Cordi Cardigan, som er den anden type af walisiske corgier, mindre og med mere spidse ører. Den fødes desuden ofte stumphalet.

 

Oprindelse og historie

De to typer af den walisiske corgi, Pembroke og Cardigan, deler nogenlunde den samme oprindelse og historie. Begge racer omtales således allerede i det 11. århundrede som værende hyrde- og kvæghunde, som blev brugt til at drive dyrene til og fra markerne af de walisiske kvægbønder. Man mener, at Welsh Cordi Pembroke opstod ved, at walisernes corgier blev blandet med nordiske spidshunde, som skandinaviske vikinger bragte med sig. Man ved dog ikke med sikkerhed, hvordan racen opstod.

 

I mange år anså man de to corgi-typer som værende to varianter af den samme race, men senere, i 1943, valgte man at adskille dem, så der nu i stedet er tale om to individuelle racer. Både Welsh Corgi Pembroke og Welsh Corgi Cardigan har været anvendt i århundrede af de walisiske landmænd til både at hyrde kvæg, men også til at vogte og beskytte familien og gårdene. Begge corgi-typer oplever i disse år en stigende popularitet i Danmark. Særligt Welsh Corgi Cardigan er meget udbredt, mens Pembroke fortsat er mere sjælden.

 

Udseende og kendetegn

En Welsh Corgi Pembroke er en lavbenet hunderace med korte ben, en lang krop og spidse ører. Ansigtet minder lidt om en ræv. De er 25 til 30 cm høje og vejer mellem 10 og 12 kg. Hannerne og hunnerne er lige store. De fås i en række forskellige farver, fx ensfarvet rød, black and tan, zobel og fawn. Hvide aftegninger på fx ben, bryst og hals er tilladt og ses af og til.

 

Welsh Corgi Pembroke er desuden kendetegnet ved at den ofte fødes med en meget lille stumphale eller sågar helt uden hale. Dette er et særligt kendetegn for netop denne type af corgi, og deles således ikke af Welsh Corgi Cardigan. Den manglende hale er formentlig bevidst fremavlet grundet racens fortid som hyrdehund. Her var en lang hale en ulempe da dyrene kunne risikere at træde på den.

 

Adfærd og mentalitet

En Welsh Corgi Pembroke er en intelligent, social og opmærksom hunderace, som grundet sin fortid som hyrdehund, er nem at opdrage og meget samarbejdsvillig. Foruden at blive brugt som hyrdehund, blev racen også anvendt som vagthund til at passe på dyrene og gården hos de walisiske landmænd. Derfor besidder racen stadig et stort vogteinstinkt den dag i dag og er således en god vagthund, som vil beskytte sin familie og holde fremmede væk. Grundet hundens fortid som vagthund kan den godt være en anelse gøende. Dette ligger nemlig helt naturligt i racen, da det er den måde den advarer om, at der er noget potentielt farligt, som den vil have du skal være opmærksom på. Derudover brugte racen også sin gøen, når den styrede flokke med kvæg. Det er derfor helt naturligt for en corgi at gø, og noget, som den aldrig kan vænnes helt fra.

 

Pelspleje

Welsh Corgi Pembroke har en helt speciel dobbeltlagspels, som gør at den kan modstå stort set alt slags vejr. Til gengæld betyder det, at den også fælder dobbelt så meget. Særligt når hunden skifter pels, to gange om året, vil der være en del hår at finde rundt omkring i hjemmet. Du kan forebygge dette ved at børste hunden i de perioder, hvor den fælder mest, men du skal være forberedt på, at det er en hund, som fælder en del, før du anskaffer dig en corgi.

 


Sundhed og sygdom

En Welsh Corgi Pembroke er generelt en sund og rask hunderace. Hundens største helbredsrisiko er faktisk overvægt, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på at hunden ikke bliver for tyk.