FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh Cob til salg

Heste af racen Welsh Cob er et utroligt populært valg af pony, fordi du nærmest får en hest i en lille krop. De har et fantastisk temperament til begyndere og mere øvede, der gerne vil nå langt på stævnepladserne – og selvfølgelig matchende præstationsevne. Inden du køber hesten kan du længere nede på siden æse meget mere om denne race som kan give dig svar på eventuelle spørgsmål du brænder inde med.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Cob.

Køb welsh cob

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

På tværs af størrelser

Det er utroligt sjældent, at vi ser en hesterace, der går på tværs af ponygrænsen – i hvert fald med vilje. Racen Welsh Cob er dog en undtagelse. Denne kan nemlig findes både i så lille en størrelse som en kategori 1 pony – en pony, der måler til og med 128 cm i stang – og op til en lille hest. Dette er også årsagen til, at racen regnes som værende af type pony og Cob.

 

 

Fakta og Racebeskrivelse

Type: Pony og Cob

▪ Oprindelse: Wales.

▪ Anvendelse: Bruges som en alsidig ride- og kørepony samt ride- og kørehest.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Welsh Cob racens eksteriørbeskrivelse afhænger af, hvilken gren af racen, der tales om. Der skelnes mellem henholdsvis Sec. A: Welsh Mountain ponyen, Sec. B: Welsh Ponyen, Sec. C: Welsh ponyen af Cob typen og sidst Sec. D: Welsh Cob.

▪ Sec. A: Welsh Mountain ponyen. Denne gren er avlet I bjergene, og det kan ses på hestens eksteriør. Her har princippet være ”survival of the fittest” og dermed har de ponyer en sund konstitution. Deres lemmer er jernstærke og de har en fantastisk evne til at tilpasse sig det klima, som de bliver præsenteret for. De har et lille hoved med små, spidse øre og store fremstående øjne. Deres pande er bred, og kæbepartiet er markeret med en tilspidset mule. Disse kendetegn går på tværs af grenene. Halsen bør være lang og velansat på en skrå skulder. Denne går over i en markeret manke. Halen står højt og skal bæres frit, mens deres bevægelser skal være lige, livlige og frie med godt afskub.


Sec. B: Welsh ponyen. Denne gren ligner på mange måder Welsh Mountain ponyen. Dog vil den typisk have udtryk af at være tilpasset ridesporten. De er hårdføre, i god balance og kan sætte i et godt tempo. De har naturlige evner til at begå sig på en springbane samt på en terrænbane.

▪ Sec. C: Welsh ponyen af Cob typen. Denne gren har gjort sig kendt på både ridelejre, til konkurrencer og for handelsmænd. De er naturlige springere, og gode til at gå med vogn. Deres eksteriør ligner en blanding af en Welsh pony og en Welsh Cob.

▪ Sec: D: Welsh Cob: Denne gren er en favorit blandt mange og bliver betragtet som en af de bedste heste i verden til både ridning og kørsel. De er hårdføre ligesom ponyen, og så har de en fantastisk styrke og smidighed. De har et godt udtryk i hovedet, der tilnærmelsesvist ligner en ponys. Kroppen er dyb og de har stærke lemmer med solide led.

▪ Farve: Racen forekommer i alle farver. Det er dog kun Welsh Partbred, der må være broget eller plettet.

▪ Størrelse: mellem 115 cm i stang og 165 cm i stang. Racen opdeles i Sec. A: Welsh Mountain ponyen, der ikke mål være mere end 122 i stang, Sec. B: Welsh Ponyen, der ikke må være mere end 137 cm i stang, Sec. C: Welsh ponyen af Cob type, der ikke må være mere end 137 cm i stang og sidst Sec. D: Welsh Cob, der skal være over 137 cm i stang.


Temperament

På tværs af de fire grene, som Welsh Cob racen deler sig i, vil du finde et lignende temperament. Racen er kendt for at være en utroligt hårdføre og intelligente heste med så mildt et temperament, at de benyttes af begyndere – børn som voksne. De er også elskede på ridelejre særligt i Wales.


Welsh Cob racen i dag

I dag findes der ca. 3000 registrerede walisiske ponyer i Danmark, men racen er udbredt i både Storbritannien, Europa, USA, Australien og Sydafrika. De bruges til en lang række forskellige discipliner – alt lige fra konkurrencer, ridelejre, familiehest