FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh Mountain til salg

Hvis du leder efter en ædel ganger, men også en familiehest, så er en Welsh Mountain helt perfekt. En Welsh Mountain er en flot og rolig hest, der stadigvæk har en stor personlighed. Du skal derfor sørge for at opdrage hesten godt, da den ellers helt fint vil finde sin egen vej. Det kan næsten siges, at den minder om en lille hest i en stor hests krop. Dette gør den perfekt til en helt masse forskellige opgaver. Her ved dyreportal.dk finder du alle hesteracer som sælges, vi har samlet en stor liste med salgsklar heste og ponyer se alle indenfor denne race nedenunder her.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Mountain.

Køb welsh mountain

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En hest med personlighed

Den har et meget roligt sind. Den kan nemt og hurtigt skrue ned for dens temperament. Du må dog ikke blive snydt. Den vil helt sikkert gå sine egne veje, hvis ikke du styrer den ordentligt og sikkert. Det hele handler om tillid. Du vil være relativ sikker på en stille og ukompliceret hest, hvis du har dens tillid.


En god og stabil konkurrencehest

Racen kommer fra de walisiske bjerge. De er blevet krydset med racerne:

1. Fuldblod

2. Araber

3. Måske Hackney


De må være i alle farver, men de bliver ikke godkendt, hvis de er broget. De bliver i dag primært brugt til ridning og kørsel. Her er det ofte i forbindelse med konkurrence. De går fint dressur, springer godt.

De har en rigtig god kombination af hårdførhed sammen med deres store bevægelser. De har ofte meget høje benløft.


Inddeling af racen Welsh Mountain

Racen inddeles typisk i 4 forskellige sektioner. Her bliver hver størrelse og type af racen, som den hører indenunder. De forskellige sektioner hedder sec. A, sec. B, sec. C og sec. D.

Du kan helt grundlæggende gå ud fra, at hestene i sec. A er tættere på araberen end sec. D er. De to andre sektioner ligger placeret et sted i mellem. De har hver især en række af forskellige kendetegn, som gør det muligt at genkende de enkelte typer af racen Welsh Mountain.


Welsh Mountain pony

Det her er den mindste type pony. Den skal helst ikke være højere end 122 centimeter høj. Den er rigtig fint bygget. Den kan på mange måder godt minde om en araber, dog er den en del mere robust.

Det er en alsidig hest, som kan håndtere en masse forskellige klimaer. Derfor er den også en mulighed at have i Danmark. Den egner sig fint som en børnepony, men den kan være lidt temperamentsfuld. Det er derfor en god ide, at der altid er en ledsager tilstede.

Den er meget intelligent, hvilket også godt kan blive en udfordring, hvis den ikke håndteres korrekt i tide.


Welsh Pony

En Welsh Pony er større end førnævnte type. Den blev i sin tid brugt til, at bonden kunne komme rundt omkring i bjergene. Det kunne der være flere forskellige grunde til. Det kunne være, at bonden skulle drive får eller andre vilde ponyer. Den har derfor en sublim balance og er meget hårdfør. Grundet dens gode temperament er det en rigtig god ridehest. Den bør ikke blive højere end 137 cm høj i stang.

 

Welsh pony Cob og Welsh Cob

De to sidste typer minder meget om hinanden. Sec C kan rides af folk i alle aldre. De har en god kropsbygning og er en meget solid hest. Den kan bruges til stort set alt, hvad du drømmer om at lave med en hest. Sec D. anses som et af de bedste ridedyr. Det er et modigt og medgørligt dyr, hvilket derfor er perfekt til at ride på. Dens bevægelser er smukke og hårdfør. De to typer bør ikke blive højere end 137 cm høj i stang.