FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh og Cob til salg

Welsh og Cob er en race med flere typer og størrelser, der dog alle har de samme egenskaber og særligt en stor personlighed. Det smukke ydre er lige til at blive forelsket i ved første øjekast, men har man først haft en Welsh inde på livet, så findes der mere eller mindre ikke andre heste og ponyer i verden. En Welsh og Cob er alsidig og har et temperament der nemt kan håndteres at både store og små der gør det godt til hyggeridning, på konkurrencebanerne og i showringen.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Og Cob.

Køb welsh og cob

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historien om den elskede Welsh pony

Welsh og Cob har alle den samme stamtype i generne, nemlig den lille og robuste Welsh Mountain. En Welsh Mountain stammer fra de walisiske egne i England. Her har den lille hårdføre pony klaret den med bravur på klippeskråninger og bjerglignende områder. Den kan spores helt tilbage til 8000 år før vor tidsregning, men som de er kendt i dag, beskrives de til ca. år 1200 hvor de er blevet brugt til ridning, kørsel og anden transport af kelterne. Først senere blev de små ponyer forædlet med araber og fuldblod, hvoraf de fik et noget finere udtryk og lidt mere tænding.

 

Fakta og racebeskrivelse

Type: Alsidig brugshest med flyvende bevægelser der både kan anvendes til ridning, show og kørsel.

▪ Oprindelse: Alle oprindelige Welsh typer stammer fra Wales og racen blev opretholdt og videre udviklet af kelterne.

▪Eksteriørbeskrivelse: Der findes fem sektioner indenfor Welsh og Cob avlen. Sektionerne bevidner om ponyernes type og højde. Fælles for dem alle er dog det ædle udseende, med et fint hovet, der er smalt og let trekantet med et stort kæbeparti. Der er tale om en race med store, mørke og udtryksfulde øje samt små ører, der eventuelt bøjer let indad i spidsen. Nogle Welsh og Cob ponyer har et dybt bryst med tungere bevægelser, men andre Welsh har et mindre bryst og mere luft under sig samtidig med en mere flyvende og let bevægelse. Fælles for alle Welsh ponyer er, at der ønskes en høj knæaktion og et stort træd under sig. Halen er på en Welsh højt sat og skal gerne løfte sig under bevægelse.


▪ Farve: Som udgangspunkt er alle farver tilladte i Welsh avlen, så længe der ikke er tale om brogede heste. Større aftegn på hoved og ben samt under maven er tilladt.


En Welsh pony er for hele livet

Når først du har haft en Welsh pony i hænderne, så er det slet ikke sikkert at du længere vil kunne anerkende andre hesteracer. Det er en hest der er kendt for at knytte sig særligt til enkelte personer og dermed udviser stor tillid og loyalitet. Det kloge hoved sammen med det smukke ydre har mere eller mindre uendelige muligheder til at udvikle sig i den retning du ønsker med din hest. En Welsh pony er den bedste ven for livet og du kommer aldrig til at ændre mening.


Welsh ponyen i konkurrencesporten

Der er ingen tvivl om, at en Welsh pony er populær, både som familiehest, men særdeles også til konkurrencebrug. Særligt indenfor køresporten har de alsidige, robuste og udholdende Welsh ponyer med det gode sind vist sig frem på den internationale scene og vundet flere store medaljer. Part bred anvendes i høj grad indenfor dressur og ses oftere øverst på vinderskamlen til Europa- og verdensmesterskaberne. Her drages der fordel at de store bevægelser, det smukke ydre og det kloge hoved. Faktisk er de godmodige Welsh ponyer lang overstiger i popularitet og efterspørgsel i forhold til udbuddet.