FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Welsh pony og Cob til salg

Welsh Pony og Cob dækker over 4 forskellige racer, som alle minder om hinanden og er ensartet i udsende selvom kropsbygningerne er forskellige. Nogle af dem er stærke arbejdsheste, mens andre er mindre ponyer. Den letteste måde at kende forskel på de mange forskellige typer er ved at kigge på højden af hesten.

Læs mere i vores leksikon om racen Welsh Pony Og Cob.

Køb welsh pony og cob

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Det skal du vide om Welsh Pony og Cob

Den mindste af alle disse heste er Welsh Mountain pony 1. Den næste type er en lidt højere pony, som er kraftigere bygget den hedder Welsh pony ridning 2, som er meget populær blandt børn og unge som bruger den til stævner og konkurrencer. Den tredje i racen er en pony og mindre og kompakt i bygningen og passer perfekt til børn. Den fjerde er den højeste i racen, og bliver brugt af voksne til ridning og konkurrencer.

 

Brug af hesteracen i dag 

Hesten er i dag utrolig populær som en ride hest, der benyttes til mange forskellige formål rundt om i verden. De bliver brugt til heste show og fremstillinger, samt brugt til hop og spring. De er også blevet populære som fritidshest, og som vandringshest hvor man går mange kilometer hver dag. De er særligt gode til at gå i udfordrende terræn og flere har brugt dem på forskellige ekspeditioner. Welsh pony og Cob racen bliver typisk brugt af mindre personer børn og unge. Disse er ikke kraftig nok bygget til at kunne klare voksen vægt, men fungere godt til personer der ikke vejer særligt meget.


Det er en god avls hest, som er let at avle med andre heste racer, og giver gode resultater. Mange er rigtig glade for hesten og har prøvet at avle videre på racen. Welsh hesten har særligt haft en indflydelse på de engelske og amerikanske heste og pony racer, da man har brugt hesten til at avle videre på tværs af racer. Hesten blev brugt til mange opgaver i landbruget, og en typisk opgave var at trække ploven på marken. De blev også brugt til at fragte ejeren frem og tilbage, som et transportmiddel.


Historie og fortid

Der er fundet flere forskellige beviser for at Welsh pony og Cob racen skulle have eksisteret 1600 år før Kristus fødsel. Men mener at hesten højst sandsynlig er nedstammet fra pony racen Celtic, som var velkendte i Welsh før i tiden. Welsh pony og Cob er, som navnet indikerer, en hest der primært stammer fra Wales, og er blevet fremavlet her. Grundet det hårde klima og vejr forhold i Wales, er hestene blevet avlet hårdføre og robuste. De har gå på mod og bliver ikke afskrækket af hårdt arbejde, og forhold der kræver stor energi at komme igennem.


Det er blandt andet også derfor man bruger dem som vandrings hest, da bliver ved med at performer lige meget vejret og omgivelserne. Før i tiden gik resten frit rundt og bestigende selv bjerge, og krydsede farlige bugter og raviner. Derfor er hesten vant til hårde forhold, og har kunne klare sig selv før mennesket begyndte at bruge den som arbejdshest.


Karakteristik

Den måde Welsh Pony og Cob ser ud på i dag, mener man stammer tilbage fra 1500-tallet, da man returnerede til England og havde heste med fra de arabiske lande her fik racen arabisk blod hvilket man kan sporer tilbage med nutidens teknologi. Her brugte man hesten som en krigshest og ønskede at forbedre hesteracen. Den siddende konge beordrede alle han heste under 152 cm slået ihjel, da man ønskede en stor kamp hest som var stærk og kraftig i bygningen. Og alle hopper under 132 cm blev også slået ihjel.


Dog var dronningen utilfreds, som mente at deres usikre og våde landskab ikke kunne klare så store og tunge heste som ville sidde fast og brække ben. Derfor endte det med de fleste små heste overlevede, især fordi at der stadig var flere vilde heste som levede i hårdt terræn, og man kunne derfor ikke få fat på dem. Dermed blev de mindre heste mere eftertragtede, deriblandt Welsh Pony og Cob.