FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Westfaler til salg

Westfaleren er en atletisk varmblodsrace, hvis aner kan følges tilbage til det daværende Preussen. Her etablerede kong Frederick William i 1713 en stutteriadministration, der havde til formål at forbedre hesteavlen i den tysktalende del af Preussen. I dag er racen er kendt for at være appellerende i deres udseende med lange liner og energiske og elastiske gangarter. Westfaleren er også kendt for at have et særdeles godt temperament og være meget ridevenlig, hvilket også har medført, at racen ofte er repræsenteret på verdensranglisterne og til de olympiske lege.

Læs mere i vores leksikon om racen Westfaler.

Køb westfaler

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Resultatet af kongens avl

Som nævnt gjorde kong Frederick William hesteavl til en statslig opgave. Derfor blev det også væsentligt billigere at avle heste af høj kvalitet. På den måde fik avlere også mulighed for at forfine avlen. Af samme grund kan racen også dateres tilbage til 1888, hvor den første stambog inden for avlsforbundet blev lavet. Dengang var formålet med racen dog at anvende hestene i hæren.

 

Fakta og beskrivelse

Type: Varmblodshest

▪ Oprindelse: Tidligere Preussen

▪ Anvendelse: Sportshest

▪ Eksteriørbeskrivelse: Appellerende udseende med lange liner og muskuløs bygning. Racen er brændemærket med et W på venstre hofte


▪ Farve: Alle farver er tilladt, dog oftest sort, brun eller grå


▪ Størrelse: Oftest mellem 157 – 178 cm i stangmål. Variation herfra kan dog forekomme

Temperament

En af de bedste egenskaber ved racen er dens temperament. Da racen tidligere har været blandet med koldblodsracer, har den et mere roligt gemyt end andre varmblodsracer. Derfor egner racen sig både godt til nybegynderen, såvel som den mere erfarne rytter. Racens gode temperament er også en vigtig del af racens store ridelighed. Det er netop denne evne, der har medført at racen ofte er at finde på verdensranglister inden for både dressur, ridebanespringning og military.

Westfaler i dag

I dag er racen meget udbredt. Særligt i Tyskland, hvor avlsforbundet er det næststørste avlsforbund i landet. Hvor racen tidligere blev anvendt som hærheste, bliver racen i dag primært anvendt som ridehest. Her egner den sig både godt til rytteren, der gerne vil have en godmodig hest, men også den ambitiøse konkurrencerytter. Racen er kendt for sine store og energiske gangarter. Derfor kan den også nogle gange blive en stor mundfuld for en helt nybegynder, men det er til gengæld en fantastisk fordel for rytteren, der har brug for en ridehest med en god tænding.


Kendte Westfaler heste

Da racen er avlet med henblik på at blive anvendt til ridesport, kan det heller ikke undre nogen, at der findes mange kendte heste fra avlsforbundet. Blandt andet vandt Ahlerich olympisk guld i dresser I 1984. Dernæst vandt en anden Westfaler ved navn Rembrandt også olympisk guld i dressur ved næste olympiade i 1988. Rembrandt fortsatte i øvrigt succesen og vandt også guld ved VM i 1990.


Sidenhen har Westfaleren Farbenfroh hjulpet det tyske landshold med at vinde olympisk holdguld ved de olympiske lege i år 2000. Derfor taler resultaterne også deres tydelige sprog – en Westfaler klarer sig helt sikkert fortræffeligt inden for ridesporten.