FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Württemberger til salg

Leder du efter salgsannoncen af hesteracen Württemberger? Tag et kig nedenunder her og find din næste heste. Württemberger er den smukke kastanjebrune varmblodshest med den skinnende sorte manke og hale. En flot og stærk hest som oprindeligt var en trækhest. Den blev højt værdsat som en føjelig og dygtig hest; den blev både brugt i det almindelige erhverv og i militæret. Fra ca. 1950 er hesten blevet avlet til en lettere og mere sporty hest, som vi kender den i dag. 

Læs mere i vores leksikon om racen Württemberger.

Køb württemberger

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Avl med flere fremmede aner

Württemberger, som vi kender den i dag, er et resultat af målrettet avl. Trakehner hingsten Julmond er den stiftende hingst til den moderne udgave af racen. Der er dog også andre aner blandet ind undervejs, såsom arabisk fuldblod, andre fuldblod og varmblod og andre Trakehnere, som er blandt de vigtigste. Resultatet er den smukke kastanjebrune hest med den skinnende sorte manke og hale, som vi ser den på sportspladserne i dag. Den har stadig den kastanjebrune farve, dog ses der også enkelte mere rent brune.

 

En ægte sportshest

Württemberger er en sjælden race og den er mest udbredt i sit hjemland. Den er i dag ikke længere arbejdshest, men en alsidig ridehest. Det er en hest, der både gør sig godt i spring og dressur.


Racebeskrivelse

▪ Type - Ride- og sportshest.


▪ Blod - Racen er en varmblodshest.


▪ Oprindelse - Kommer fra det sydlige Tyskland. Hesten er opkaldt efter Württemberger egnen.


▪ Egenskaber - Det er en alsidig hest og kan bruges til både spring, dressur og almindelig tur ridning.


▪ Temperament - Trods forædlingen og indblandingen af bland andet fuldblods Araber, er det stadig en mild og føjelig hest.


▪ Farve - Kastanjebrun med sort manke og hale. Dog ses også enkelte mere ren brunlige. Meget sjældent ses ren sort og hvide markeringer.


▪ Stangmål - Hesten er en middelhøj hest med stangmål 1,60-1,75 cm.


Marbach stutteriet påbegyndte avlen

Omkring 1950 begyndte Marbach stutteriet den egentlige avl på racen. Målet var at avle en lettere og mere atletisk hest, som kunne bruges til moderne sports ridning, som dressur og spring. Trakehner hingsten Julmond er far til den race vi ser i dag. Efterfølgende er der lavet kryds mellem Württemberger og arabiske fuldblodsheste, samt Hannoverian, Trakehner, Oldenburg og Holsteiner. Frem til 2014 havde Württemberger sin egen stamtavle. Efterfølgende bliver racen administreret af den tyske sportshesteforening. Racen er stadig mest udbredt i Tyskland. Det vides ikke med sikkerhed hvor mange heste af racen, der findes i dag. I 1997 var der registret lige under 5500 heste af racen. Det er ikke en hest, man møder tit i Danmark, men den er bestemt et kønt syn, hvis man skulle være så heldig at se en.