FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Zangersheide til salg

Racen Zangersheide den fødte springhest tilhører den belgiske varmblodsrace. Dog adskiller den sig fra de andre, da racen specifikt er opstået i 70’erne, hvor stutteri Zangersheide blev etableret for netop at opdrætte og udvælge de absolut bedste præstationer i springning. Stambogen er derfor åben overfor alle racer af racer, der skaber præstationsheste. Det omfatter heste af Hannover-, Holsteiner- og Selle Francais oprindelse.

Læs mere i vores leksikon om racen Zangersheide.

Køb zangersheide

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

2019 – året for nedgang og sejr

Zangersheide er en helt særligt race, fordi den er opstået i forsøget på at opdrætte konkurrenceheste. Dette mål har stutteriet af samme navn dog opnået super fint, da de i 2019 fik en andenplads på en springrangliste. Samme år blev racen dog også rapporteret til at være i fare, hvorfor året har været fyldt med både nedgang og sejr.


En stambog med plads til alle

Til trods for den nedgang, der var for racen i 2019, så er det stadig en race, som flere og flere vælger at satse på. Der er nemlig ikke de samme strikse regler for, hvordan hesten skal se ud – så længe den er sund og god i sporten, så kan du få den kåret. Det ses som en liberal og tiltrængt forandring indenfor hesteverden.

 

Fakta og Racebeskrivelse:

Type: en belgisk varmblodsrace

▪ Oprindelse: Belgien

▪ Anvendelse: Konkurrencespringning

▪ Eksteriørbeskrivelse: Kroppen på hesten minder om en kraftig fuldblodshest med en laverektangulær bygning. Hovedet er ædelt, halsen er kort og muskuløs, og benene er kraftige, hvorfor de har fantastiske evner på springbanen.

▪ Farve: traditionelt forekommer farverne kastanje, skimme, rød og sort.

▪ Størrelse: Gennemsnitshøjden for racen er ca. 170 cm i stang.


Temperament

En generel beskrivelse af Zangersheide racens temperament er, at de er intelligent og dristige, hvilket gør sig nyttigt på springbanen. Samtidig er de venlige og rolige, hvorfor de er mulige at arbejde med på banen, og de kan bevare fatningen, når de stor overfor en ny bane, der skal gennemgås. Faktisk er netop denne race kendt for at være en af de heste, der har den bedste præstation, når det kommer til at håndtere tuneringsstress.


Generelt set kan racens temperament beskrives som temperamentet på den optimale springhest. Når du avler en hest til et bestemt formål, så er det ikke nok at have fokus på kropsbygning. Temperamentet er en lige så stor del af hestens præstation. Derfor er der ingen tvivl om, at Zangersheide racens rolige, men modige temperament er helt bevidst.


Racen Zangersheide i dag

Racen Zangersheide havde i 2014 en avlsbestand på hele 2700 heste, hvoraf 340 af dem var hingste. Alligevel blev racens bevaringsstatus i 2019 rapporteret som ”i fare” hos DAD-IS. Maj samme år fik racen dog samtidig en andenplads på springranglisten, der blev offentliggjort af World Breeding Federation for Sport Horses og Fédération Équestre Internationale.


I Danmark har vi Stutteri Alfarvad, der også er stor tilhænger af netop denne race og har fyldt deres eget stutteri med denne type heste. De har i dag 26 aktive sportsheste, som de tager med ud på konkurrencebanerne. Hesteracen er utroligt populært på stævnepladserne, og mange af de opdrættere, der har et liberalt syn og en liberal tilgang til opdrætning af heste foretrækker at arbejde med netop denne race. Det skyldes dels, at de er fantastiske på stævnepladsen og del, at stambogen er så åben.

I mange lignende forbund er det både dyrt og svært at få heste til kåring. Ofte vil det kræve, at du allerede har skabt dig et navn indenfor hesteverden, før du vil kunne deltage. I Belgien er der ikke de samme rammer; så længe du kan skabe en god og sund sportshest, kan du få den kåret og ind på markedet.