FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Aidi til salg 

Find salgsklar hunde og hvalp på dyreportal.dk. 

Læs mere i vores leksikon om racen Aidi.

Køb aidi

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Aïdi-racen stammer fra Marokko, hvor den gennem hundreder af år har fungeret som hyrdehund og vagthund for folket i Marokko. Foruden Marokko er Aidi-racen kendt fra Libyen, Tunesien, Algeriet og andre nordafrikanske lande, hvor den også er yderst populær.

 

Til forskel fra europæiske hyrdehunde som samler og dirigerer får, er Aidi-hunden lagt mere på vagt overfor dens ejers ejendom og ejendele. Den angriber kompromisløst enhver indtrænger, både vildkatte og tyve, og den er yderst kompromisløs, når det handler om de mennesker, som hunden har kær. En sådan hund er særligt effektiv blandt nomadestammer, som konstant er rejsende og mere udsat i forhold til ikke at have fast ejendom, da den konstant er på vagt, og ikke er bange af sig overhovedet.

 

Aidi – eller Atlas Hund, som den også bliver kaldt – er en ægte familiehund; hengiven, legesyg og ekstremt påpasselig og vagtsom. En Aïdi vil give sit liv for at passe på dig, din familie og dine ejendele, den er enormt trofast og yderst stabil. Aïdien er en muskuløs og stærk hund, med et højt energiniveau og en kraftig pels. Den egner sig særligt godt til familier med små børn, da den er en ekstrem dygtig vagthund.

Racen bliver omkring  52 tiil 62 cm, og tilhører kategorien en stor hund. En Aïdi er typisk hvid, sort brun eller rødbrun i pelsen.

Det er set at i nogle af Marokkos områder er det yderst udbredt at kupere ørerne og tilmed halen hos praktisk arbejdende hunde af denne race.

 

 

Racens aktivitetsniveau

Grundet hundens høje energiniveau, skal du forberede dig på at hunden skal aktiveres både med fysisk aktivitet og med kommunikation. Aktiveres hunden ikke, begynder den at kede sig og vil begynde at gø, blive rastløs og endda destruktiv, altså bide i ting, og derfor er dette ikke en begynderhund. Denne race egner sig specielt godt til familien, som har mange års erfaring med hunde, og især denne her type race.

 

  

Pleje og pasning

Racen kræver pelspleje engang imellem, som egentlig ikke kræver det helt store arbejde. Det er en god idé at ordne hundens pels én gang i ugen, men ellers kræver racen ikke synderligt meget pleje.

 

  

Håndtering af racen

Da racen er yderst selvstændig, og Aïdier har bemærkelsesværdige instinkter til at vogte og beskytte, er det ekstremt vigtigt at vide hvilken hund det er man har med at gøre. De er altid opmærksomme og har en medfødt evne til at vurdere alvorligheden og nærheden af en trussel og reagerer med et passende frygtløst svar. Denne race skal opdrages så tidligt det er muligt, for at undgå en uhensigtsmæssig adfærd, som kan gøre skade i sidste ende. Dog skal det pointeres at med rette træning og social stimulation, kan må opnå at få en rigtig loyal og god familiehund, som altid vil passe på dens familie og familiens ejendele.