FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Alpenlandische dachabracke til salg

Leder du efter en lille hund som sælges, er denne hunderace et godt bud, på dit nye familiemedlem.

Læs mere i vores leksikon om racen Alpenländische Dachsbracke.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Udendørs er brackerne passionerede jægere, som i den grad skiller ud sig ved en fremragende lugtesans, absolut sporsikkerhed og god orienteringsevne - og dette gør racen til den oplagte jagthund. Indendørs er racen generelt rolige og venlige over for både voksne og børn, og er derfor en rigtig god og stabil familiehund. Racen kan tilpasse sig et liv i en aktiv familie, men de aktive hunde er ikke egnede som udelukkende selskabshunde, da de skal holdes i gang og motiveres. En alpenländishe dachsbracke er skabt til jage især harer, ræve og kaniner i skovområder og bjergrigt terræn, hvor der kan være mere vanskeligt for en større hund at komme til. Deres fine lugtesans gør også god gavn til opsporing af vildsvin ved klapjagt og til eftersøgning af skadet vildt. Racen arbejder selvstændigt og ufortrødent også langt væk fra føreren, som de som regel holder kontakt til, selvom man har hunden med på jagt.

 

Allerede på billeder fra middelalderen optræder der kortbenede jagthunde. Hoved og krop er af samme størrelse som hos varianterne med længere ben, kun benene er kortere på grund af det såkaldte chondrodystrofi, som er en arvelig forkortning af de lange rørknogler. Det betød, at hundene godt nok bevægede sig langsommere, men de havde lettere ved at komme igennem tæt vegetation, som nævnt ovenfor. Mange af disse racer er i århundredernes løb forsvundet, men typen eksisterer fortsat tværs gennem Mellemeuropa og bliver fortsat brugt til jagt. Racen bliver op til 38 cm, med en vægt på maks 16 kg. Racen kan have forskellige farver som mørk hjorterød med eller uden en let sort melering eller sort med rødbrune aftegninger.

 

 

Racens aktivitetsniveau

En alpenländishe dachsbracke er udholdende og glad for at bevæge sig over lange afstande i et tempo, som passer til de korte ben, så hunden selv kan følge med. De har behov for meget motion og for udfordringer, som giver dem lov til at bruge deres næse, og som stimulerer dem mentalt, og derved holder dem aktiveret. Derudover har de brug for et godt socialt liv og nær kontakt med både mennesker og andre hunde.

 

 

Pleje og pasning

Hårlaget på hunden består af en meget tæt yderpels over en kraftig underuld. Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr og kræver normalt kun ubetydelig pleje. Den fælder dog en del forår og efterår og kræver i disse perioder en grundig ugentlig gennembørstning, men ellers er det meget nemt at holde denne type race, da de kræver minimal pleje.

 

 

Håndtering af racen

En alpenländishe dachsbracke er samarbejdsvillig, men ikke nemme at gøre lydige, da de er ret så meget deres helt egen. Når jagtlysten griber dem, kommer de næppe tilbage, før de selv vælger at opgive jagten, så det er ikke hunde, man skal forvente at kunne slippe løs uden træning, da man ikke skal tage fejl af racens jagtinstinkt, der ligger så dybt i dem. Opdragelsen skal følge det generelle mønster med venlig konsekvens og varierede træningssekvenser med motiverende belønninger, men hvis man overholder dette, har man en helt fantastisk familiehund.