FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

American hairless terrier til salg 

Find din nye bedste ven på dyreportal.dk. Søger du en American hairless terrier kan du kigge på Danmarks største hundeportal ved at klikke her.

Køb american hairless terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Den amerikanske hårløse terrier er en race som kommer fra fra USA, der stammer fra racen Rat Terrier. Racen stammer fra en enkelt Rat Terrier, der blev født i 1972 i Louisiana, hvis efterkommere blev opdrættet for opnå hårløshed. Den amerikanske hårløse terrier er en meget sjælden race, og er derfor ikke særlig udbredt rundt om i verden. I starten var racen heller ikke sin egen race, men blev derfor registreret som en hårløs Rat Terrier. I år 2004 og 2016 formåede racen endelig at opnå anerkendelse for at være en selvstændig race. En del af de amerikanske hårløse terrier, bliver stadig født med lidt pels, men denne type af racen bliver stadig anerkendt som at være en amerikansk hårløs terrier. Racen er dog stadig nært beslægtet med Rat Terrieren.

 

Oprindelig var denne terrier anvendt til jagt på rotter og andre skadedyr. Manglen på pels gør den imidlertid uegnet til jagt. Racen besidder dog stadig et stærkt jagtinstinkt og er velfungerende i andre hundeaktiviteter.

Denne type hund er især god til folk, som lider af allergi overfor hunde, da de fleste hunde allergikere kan tåle sådan en slags hund, også selvom den er født med lidt pels, da pelsen er anderledes end på andre racer, som er født med pels. Racen findes i flere forskellige farver og nuancer, som grå, sort, brun, rødlig og lyserød - tit har den også pletter på kroppen i lidt mørkere eller lysere farver.

 

Racens aktivitetsniveau

Racen er kendt for at være en yderst intelligent og social hund, som besidder meget energi. Racen er derfor helt igennem oplagt til den aktive familie eller person, som ønsker en hund som kræver en del motion, men den er også helt oplagt, hvis man lider af allergi som nævnt ovenfor.

 

Pleje og pasning

Eftersom at racen for det meste er helt hårløs, så kræver hund altså minimal pasning og pleje - udover det sædvanlige som en hund ellers kræver.

 

 

Håndtering af racen

Det er sjældent at racen opleves aggressiv, og racen er heller ikke kendt for at være sky overfor mennesker. Den skal dog opdrages og trænes som enhver anden hund, men den er som regel ret lydig, og nem at have med at gøre. Alt i alt, så er det altså en race med et godt og mildt sind, som er meget glad for mennesker og andre hunde. Det er en klar fordel, hvis man kan udfordre den mentalt engang imellem i form af agility, da racen er yderst intelligent, og derfor kan det ske at hunden kan komme til at kede sig lidt, hvis den ikke bliver stimuleret tilpas meget.