FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Amerikansk Akita til salg 

Køb hund på dyreportal.dk

 

 

 

Læs mere i vores leksikon om racen Amerikansk Akita.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

En American Akita er en intelligent og lærenem hund. Hunden er kendt for at være yderst selvsikker og med en stærk psyke. Racen kræver en kærlig men yderst konsekvent opdragelse, da hunden ellers bare går sine egne veje. Hunden er også meget vagtsom og passer i den grad på sin familie, som den også har stort behov for at være sammen med, da den er en rigtig familiehund, og som elsker sine medmennesker højt. Den gør ikke ofte, og det er et helt klart plus ved racen. Den er venlig og pålidelig over for mennesker men over for andre hunde kan den vise et dominerende temperament, og den vil altid forsøge sig på at være overhunden i en flok.

 

American Akita er ikke kendt for at være en hyperaktiv race, men den kan både klatre og grave, så et sikkert indhegnet område er nødvendigt, for at den ikke får gode idéer, og derved risikere at slippe væk. Hunden har brug for at være en integreret del af familien og det er en hund som helst skal være ene og alene hund i familien. De fleste American Akita’er har et stærkt jagtinstinkt og bør ikke løbe frit, da de kan være svære at kontrollere grundet deres netop instinktive jagtinstinkt. Denne store hund elsker at lege og kan ligefrem være fjollet - frem for alt andet trives de ved menneskelig kontakt, og det er altså vigtigt at fremhæve og tage med i sine overvejelser, hvis man påtænker at få en American Akita. Racen bliver op til 71 cm, med en vægt på maks 59 kg. Racen kan have forskellige farver, og alle farver accepteres - klare og rene, med eller uden sort maske.

 

 

Racens aktivitetsniveau

American Akita er en hund, som kræver en ejer, der er rolig, som giver tydelige anvisninger og forstår at udfordre dens intelligens, da hunden er meget klog og intelligent. Det er en fysisk stærk hund, som både kræver motion og mentale udfordringer i dagligdagen, for at undgå den laver ulykker og eventuelt bider ting i stykker.

 

 

Pleje og pasning

American Akita’er har det man kalder for en dobbeltpels. Underulden er tyk, blød og tæt og kortere end det yderste lag af pelsen, som er lige, grov til stiv og står noget ud fra kroppen, som man også kender det fra den traditionelle japanske akita. Hårlaget er kort på hovedet, nederst på benene og på ørerne. Hårenes længde på manke og kryds er ca. 5 cm, så det vil sige at det altså er en smule længere end på resten af kroppen, undtagen på halen, hvor pelsen er længst og mest rigelig taget resten af dens krop i betragtning.

 

 

Håndtering af racen

En American Akita reagerer bedst på træning med gensidig respekt og positive træningsteknikker, der er afhængige af motivation, og hvor der ikke bliver anvendt magt. Konsekvent opdragelse er et must, men med en blød hånd. Med en blød hånd vil man helt klart opnå det bedste resultat med hunden.