FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Amerikansk vandspaniel til salg 

Skal du finde et nyt familiemedlem i form af en hundehvalp eller hund? Hos dyreportal.dk finder du alle hunderacer som sælges rundt omkring i Danmark. Du kan hurtigt få et godt overblik ved at bruge vores smarte filteringssystem. 

Læs mere i vores leksikon om racen Amerikansk Vandspaniel.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

En amerikansk vandspaniel er en livlig og meget energisk hund, som er udstyret med et velbevaret jagtinstinkt fra naturens side af. I blandt familien er racen kendt for at være rolig og venlig mod både voksne og børn, og derfor er racen meget velegnet som familiehund. Hunden er generelt set omgængelig over for fremmede og andre hunde, og det er helt klart grundet dens milde og godmodige sind, som racen besidder. Hunden vil især falde godt til i den aktive familie med meget udendørs aktivitet, men den er ikke egnet som udelukkende selskabshund, da den er glad for menneskelig kontakt og skal holdes i gang jævnligt.

Irish water spaniel, curly coated retriever og field spaniel er antageligt ophavet i denne amerikanske cocktail, som opstod midt i 1800-tallet i de kolde vådområder i de midtvestlige stater i USA. Racen havde til opgave at skulle følge med jægerens kano og jage svømmefuglene op fra vandet af. Hunden skulle derfor være robust og udholdende - og ikke mindst stærk nok til at håndtere store fugle som den canadiske gås eksempel. Racen Amerikansk vandspaniel fandt sin nuværende form i 1920'erne og blev anerkendt i 1940 som en selvstændig race.

Den Amerikanske vandspaniel bliver omkring 38-45 cm og kan veje op til 20 kg.Racens aktivitetsniveau

En amerikansk vandspaniel er skabt som en rigtig allround jagthund, som hurtigt og pålideligt finder fuglene, og som efter skuddet apporterer dem i ubeskadiget stand fra både land og vand. Jagtlysten er udpræget, men til at håndtere gennem tidlig, konsekvent og vedholdende træning. Hvis man overholder ovenstående kan man altså få en udmærket familiehund, som vil elske at være aktiv sammen med en familie, hvor der altid sker noget.

 

Pleje og pasning

Pelsen varierer fra bølget til tæt krøllet, så det afhænger helt igennem af den individuelle hund. Den tætte underuld beskytter godt både mod arbejde i vand og mod vejr og vind. Pelsplejen er overkommelig og består af en grundig ugentlig gennem børstning, men det er så også bare det. Fanerne på ben og hale er moderate. Øregangen skal holdes fri for hår, for at undgå gener, som kan opstå. Racen kræver altså ikke vildt meget pleje, og derfor er racen helt ideel for den aktive familie, som ikke ligefrem svømmer rundt i tid.

 


Håndtering af racen

En amerikansk vandspaniel er opmærksom, lærevillig og glad for at samarbejde. Opdragelsen kræver dog nogen tålmodighed og opfindsomhed samt venlig konsekvens, for hunden er selvstændig og arbejdsivrig. Dens selvstændighed ligger så dybt i hunden grundet dens natur, og derfor skal ovenstående tages yderst seriøst. Træn gerne med hunden i korte, tempofyldte og varierede sekvenser, for at opnå det bedst mulige resultat. En amerikansk vandspaniel behøver et godt socialt liv og nær kontakt med mennesker. Desuden kræver racen også meget motion og beskæftigelse med opgaver, som den finder meningsfyldte i forhold til dens natur og instinkt.