FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Australian Stock dog / working kelpie til salg

Her på siden finder du hunde til salg.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Der er nogenlunde enighed om den australske kelpies oprindelse som race. Den er blevet til på baggrund af korthårede collier, og australske optegnelser viser, at der omkring 1870 (måske før) er importeret to black and tan farvede korthåret skotske collier. Siden kom der flere til, og farmerne avlede videre på collierne med målet at skabe gode fårehunde, som desuden var i stand til at hyrde andre dyr som kvæg eksempelvis. I 1872 afholdtes for første gang hyrdekonkurrence i Australien, og vinderen var en tæve ved navn King’s Kelpie. Denne dygtige tæve lagde navn til racen, og hun var med til at grundlægge en streng af dygtige, efterspurgte hyrdehunde, som kunne håndtere klimaet og dyrene i Australien. Hendes afkom blev kaldt Kelpie’s Pups eller bare Kelpies, og der var stor efterspørgsel efter disse afkom og afkom efter dem.

 

I dag findes der lige omkring 2000 registrerede australske kelpier i Australien, men der går også et ukendt antal uregistrerede rundt, som primært er brugt som familiehunde. Den australske kelpie kom til Europa og Skandinavien i 1973. Kelpierne, der ankom, var fra udstillingslinjer. Kelpien har etableret sig som en stærk brugsrace i Sverige og Norge, hvor man hvert år kan finde kelpier helt i top til udstillingskonkurrencer. Kelpien blev i 1985 introduceret i Danmark af Bent Falkevang-Nilsson, som importerede to tæver med afstamning tilbage til de første europæiske kelpier. Siden er antallet steget stille og roligt, og rundt regnet er der omkring 600 kelpier i Danmark i skrivende stund. Den australske kelpie udmærker sig på konkurrencebanerne, og derved stiger interessen for racen også. Racen bliver omkring 50 cm høj over skulderen.

 


Racens aktivitetsniveau

Kelpien er en yderst aktiv hund, som elsker at få opgaver, som den skal løse. Det kan være alt fra at hjælpe med at ordne vasketøj, samle ting op fra gulvet, til agility, hyrdning, narkohundearbejde, redningshundearbejde, eftersøgningsarbejde, sporarbejde og meget mere. Racen besidder en hel. Det er en særdeles vågen, arbejdsivrig og yderst intelligent hund med et venligt og lærevilligt væsen samt en næsten uudtømmelig energi. Kelpien har brug for at blive aktiveret – især i forhold til hjernen. Den elsker at løbe en god tur med mulighed for at strække ud. Kelpien trives klart bedst med en blanding af mentale opgaver og fysiske aktiviteter. Den er skabt til at blive brugt, og de færreste egner sig som kun familiehund, selvom det er set.

 

Pleje og pasning

Dobbelt pels med en kort og tæt underuld. De 2-3 cm lange dækhår ligger godt til og modstår regn. På kroppens underside og bag på benene er pelsen længere – på hovedet og forsiden af ben og poter kort.

 

 

Håndtering af racen

Som familiehund er kelpien en god ven og legekammerat – også for børn – og den skal være en del af familien for at trives. Den er normalt åben og venlig overfor alle mennesker og hilser gerne – også stående på bagbenene, da den derved har større chance for at komme til ansigtet.