FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Azawakh

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Azawakhen er toppen af poppen inde for mynderacerne, hvis man altså kan sige det sådan. Det er en ekstrem hund både fysisk og psykisk og kræver en passioneret og erfaren ejer. Hunden er utrolig elegant, og meget smuk at se på. Den kan være noget reserveret overfor fremmede mennesker som den ikke kender - og vagtsom og parat til at beskytte både mennesker, hjem og ejendom. Azawakhen er i familie med både saluki og sloughi. Den er temmelig reserveret ligesom dem, men vågen og opmærksom med et lidt fjernt blik. Det er som at se en levende skulptur, men man skal ikke tage fejl af dens elegante ydre. Det er en uovertruffen jæger, som besidder ekstrem udholdenhed og har et distanceret væsen, og det skal man virkelig have i mente, når man har med at gøre med en race som azawakhen. En azawakh kan ikke altid berøres af fremmede, men er særdels hengiven over for sin egen familie, og kan derfor være en god familiehund, hvis man har erfaring med den slags racer.

 

En Azawakh behøver masser af motion og sætter stor pris på selskab af sin egen familie - men ikke af fremmede mennesker, som den ikke kender. Hunden er blid og hengiven over for dem, den vælger at knytte sig til, men meget vagtsom i forhold til fremmede, og den fungerer derfor udmærket som vagthund, hvis det er det, som man ønsker. Tidlig socialisering og en forstående opdragelse vil dæmpe azawakhens naturlige reservation, og det er vigtigt at have forståelse for dette. Bliver løbebehovet dækket, er den en fin og elegant familiehund, dog med en stor og ikke mindst udpræget jagtlyst. Behovet for at løbe frit er stort, men dette bør kun gøres på sikre arealer eller ved deltagelse i lure coursing, hvor der er helt styr og kontrol over situationen. I Mali og den sydlige del af Sahara lever tuaregerne som nomader med deres heste, kameler og hunde. Hundene bruges til jagt på antiloper og kaniner. De dræber ikke byttet, men sårer det alvorligt - døde dyr bliver nemlig hurtigt fordærvede i heden. Desuden holdes hundene til selskab og til at bevogte lejren. Racenavnet henviser til Azawakh-dalen i lavlandet omkring den centrale del af floden Niger. Azawakhen kom først til Europa omkring 1970 og har samlet størst interesse i Frankrig og Tyskland.

En azawakh bliver omkring 70 cm og kan veje op til 25 kg.

 

 

Racens aktivitetsniveau

Det er blevet sagt om azawakhen, at den er hurtig som vinden, udholdende som kamelen og smuk som en araberhest. Sikkert er det, at det er en fuldblods jagthund med nogen vildskab i sig. At holde jagtinstinktet under kontrol kræver en sikker indhegning, og det er vigtigt at tage højde for dette.

 


Pleje og pasning

Racens pels er glat og fin, og hunden er næsten hårløs på bugen. Racen er udviklet til et liv i ekstrem varme og tørke, og den har svært ved at tilpasse sig en hverdag, som også byder på kulde og fugt. Det meste af året har den brug for et dækken, når den skal færdes ude, så den ikke fryser. Det er vigtigt at man ved det, hvis man lever i et koldere klima.

 


Håndtering af racen

En azawakh er både selvstændig og følsom, så den kræver en tålmodig og meget venlig opdragelse fra tidligste hvalpealder. Den reagerer negativt på enhver form for pres. Vær konsekvent og varieret. Beløn straks samarbejde og øjenkontakt, og sørg for at respektere dens grænser.