FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Basset artesien normand til salg

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. På denne side kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Basset Artesien Normand herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Basset Artesien Normand.

Køb basset artesien normand

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Køb basset artesien normand her

Den mest elegante og smukke af de fem franske bassetracer, som findes, er en social og meget hengiven hund. Racen har en stor jagtlyst, men kan alligevel uden større problemer tilpasse sig et liv som selskabshund i en aktiv familie, hvor den vil passe rigtig godt ind. Hunden er kendt for at være meget omgængelig og ligetil, og den elsker kontakt med mennesker og andre hunde, og den trives fint med familiens børn. Generelt er den elskværdig mod alt og alle. Racen har en en meget stærk flokfornemmelse, som kræver et godt socialt liv samt en del motion og fysisk aktivitet, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse til at finde genstande og følge et spor, for det elsker den nemlig! Bassetracernes kortbenethed skyldes en medfødt, arvelig forkortning af de lange rørknogler, kaldet chondrodystrofi på fagsprog. Allerede oldtidens ægyptere skildrede sådanne hunde med korte ben og ellers normale proportioner, så fænomenet har nok aldrig været helt så usædvanligt. Racen er en sammensmeltning af en lettere type fra Artois og en tungere type fra Normandiet. Den robuste og ivrige jagthund er selv forfader til basset hound, som efterhånden udviklede sig i mere ekstrem retning i England og USA. Racen kan blive op til 36 cm med en vægt på op til 20 kg.Racens aktivitetsniveau

Jagtinstinktet hos racen er meget stærkt, og det er vigtigt tidligt at lære hunden at komme, når der bliver kaldt, for man skal endelig ikke tage fejl af dens udpræget jagtinstinkt, som racen altså har. Alligevel kan det være svært at bevare den fulde kontrol over hunden uden at have den i line, ligesom haven bør være effektivt indhegnet. Med den rette opdragelse, kan man dog få en rigtig dejlig familiehund, som alle simpelthen bare vil elske i fulde drag.

 


Pleje og pasning

Daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår fra den tætte, glatte og korte pels, som racen har. De meget lange ører skal holdes omhyggeligt rene, for at undgå komplikationer og gener hos hunden. Racen har på grund af den lange ryg ikke godt af at gå på trapper, før den er helt udvokset, så det skal man altså være opmærksom på. Det er også vigtigt at hunden bliver fodret rigtigt, og får regelmæssigt motion, for at undgå overvægt, som kan belaste dens led og knæ, som i forvejen er ekstra udsatte grundet hunds proportioner fra naturens side.

 


Håndtering af racen

Hunden er meget lærevillig, og den er i høj grad glad for at arbejde i kontakt med sit menneske og den familie, som hunden bor hos. Det er dog også vigtigt at vide, at den også er enormt selvstændig, så opdragelsen skal være konsekvent, venlig, tålmodig og vedholdende helt fra den er hvalp af, så den ligesom ved hvem der bestemmer. Læg meget gerne hovedvægt på indkald og træn i korte sekvenser i skiftende miljøer, så hunden bliver stimuleret tilpas meget. Du kan med fordel også socialisere den med andre hunde, for det holder racen også meget af.