FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Basset bleu de gascogne til salg

Se alle hunde og hvalpe som sælges i Danmark på dyreportal.dk

Køb basset bleu de gascogne

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Racen er en udpræget kobbelhund og derfor meget omgængelig i forhold til mennesker og andre hunden. I familien er racen yderst hengiven og selskabelig, og især er den kærlig og tålmodig sammen med børn og de mennesker, som hunden har kær. Over for fremmede er den venlig og en anelse reserveret, men den er aldrig aggressiv eller sky. Racen er især egnet som selskabshund i en aktiv familie, som accepterer dens jagtlyst, og ved hvordan dens jagtinstinkt der ligger så dybt i den skal håndteres. Hunden knytter sig som regel meget til sin flok - det vil altså sige dens ejere, og de mennesker som er omkring den til daglig. Det kan kræve nogen træning, hvis den skal lære at være alene hjemme, men det er ikke en umulig opgave, så længe at den bare bliver trænet til det fra hvalp af for at undgå seperationsangst hos hunden. Den er hurtig og udholdende, men har ikke behov for specielt meget motion, og derfor passer den god til familien, som lever et semi-aktivt liv, men stadig nyder en god og rask gå tur i ny og næ.

 

Tidligere var der bassets inden for næsten alle støverracer i Frankrig. De har været almindeligt kendt siden 1500-tallet, men har formodentlig rødder tilbage til kelternes jagthunde. De lavbenede bassets var værdsat på grund af deres beherskede fart, som tillod jægeren at følge med til fods, og fordi de lettere kunne komme igennem tæt krat. Mange franske racer forsvandt omkring revolutionen, og i dag er der kun fem franske bassets tilbage. Den sydfranske basset har en smuk, tudende gøen. Racen kan blive op til 38 cm med en vægt på op til 18 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen har en meget effektiv næse og et stærkt jagtinstinkt, som den godt kan lide at bruge, og som den bør have mulighed for at udnytte fuldt ud. Sørg gerne for effektivt hegn om haven og sæt ind med en tidlig opdragelse for at undgå for mange uønskede jagtudflugter, som ellers kan ske, hvis den ikke bliver opdraget ordentligt fra hvalp af.

 

 

Pleje og pasning

Hundens pels er kort, tæt og ret grov. Løse hår fjernes dagligt med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind eller en fugtig klud. Ørerne bør renses regelmæssigt for at undgå infektioner og andre gener, som ikke er særlig behagelige for hunden. Man bør også tage hensyn til den lange ryg og undgå trapper og spring, indtil hunden er fuldt udvokset, da det kan belaste hundens led unødvendigt. Det er også vigtigt at sørge for at hunden får det rigtig foder - og ikke for meget, da overvægt skal undgås, da det kan skade dens led og sener i kroppen.

 


Håndtering af racen

Hunden er kendt for at være god til at koncentrere sig, villig til at lære, glad for at samarbejde og tilpasser sig hurtigt de givne rammer, som bliver sat for den. Hunden kan være følsom, og det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen, dan den er utroligt hengiven. Træn venligt og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser, men hvis du overholder dette, så vil du få dig en fremragende ven i din nye hund.