FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bayersk bjergschweisshund til salg

På dyreportal.dk kan du finde Bayersk Bjergschweisshund og andre hunderacer. Du kan både købe og sælge din hund hos os. Se vores udvalg her.

Køb bayersk bjergschweisshund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Køb eller sælg  Bayersk Bjergschweisshund 

Racen er en yderst arbejdskrævende hund, som trives bedst hos en aktiv jæger, som kan udnytte hundens fulde potentiale. Hos uerfarne hundeejere vil dens jagt- og sporinstinkt let volde store og meget uoverskuelige problemer kontant. Racen er dog  hengiven over for familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person - som nok ville være jægeren. Det er generelt noget reserveret overfor fremmede. Racen er bestemt ikke egnet som udelukkende selskabshund, da den har et udpræget jagtinstinkt. Racen skal have regelmæssigt afløb for sin særlige aktivitetstrang, og sine evner for at følge et spor. Den er smidig og muskuløs, og den har brug for fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse, men den har samtidig også brug for nærkontakt med det menneske, den er tættest knyttet til.

 

Schweisshundene har til opgave at finde og følge spor efter såret vildt, så dets lidelser hurtigt kan afsluttes. De er uvurderlige hjælpere på jagt og bruges også til eftersøgning af trafikskadet vildt. De nedstammer fra urjagthunden bracken. Oprindelig udtog man de mest sporsikre hunde fra koblet og lod dem søge, hvor andre støvere måtte give op. Bayersk bjergschweisshund er en lettere og mere smidig udgave af hannoveransk schweisshund, som viste sig for tung under vanskelige forhold. Racen kan blive op til 48 cm med en vægt på op til 27 kg.

 

 

Racens aktivitetsniveau

Når hunden arbejder, er den voldsomt engageret, udholdende og selvstændig, og den er derfor virkelig egenrådig - næsten stædig faktisk. Den færdes ubesværet i selv det vanskeligste terræn, holder som regel god kontakt til sin fører, men lader sig ikke kalde tilbage, hvis den har færten af vildt. For racen er der kun en vej, og det er fremad. Det skal man altså være indstillet på, hvis man ønsker denne race.

 

 


Pleje og pasning

Hundens pels er tæt, glat tilliggende, lidt ru og ikke særlig glansfuld med let underuld, så det kan holde varmen i alt slags vejr. Pelsen yder god beskyttelse mod vejr og vind, og den kræver kun en jævnlig gennembørstning i ny og næ, når det lige er tid. Ørerne ligger tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner, som kan forårsage gener og smerter hos hunden.Håndtering af racen

Racen er skabt til  jagt, og har stort behov for at følge et spor af næsten enhver art, som den får færten af. Til gengæld egner den sig ikke til andre former for hundesport. Træn konsekvent, varieret og uden hårdhed. Tidlig socialisering med mennesker er nødvendigt for at undgå problemer og uheldige situationer, som kan opstå med den type hund.