FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Black and tan coonhund til salg

Gå ind på dyreportal.dk og find din næste hvalp. Vi har samlet en masse hunde som der er til salg. Find både Black and Tan Coonhound og mange andre.

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Racen er beskrevet bedst som en loyal, aktiv, hurtig, venlig og selvsikker hund, som ydermere besidder et sødt ansigtsudtryk. Racen er meget venlig og hengiven i familien og meget tålmodig med familiens børn, så derfor er racen velegnet som familiehund, hos en familie, som lever et aktivt liv. Racen går fint sammen med andre hunde og artsfæller, så en familie med andre hunde ville også være den oplagte familie for racen. Man skal dog ikke tage fejl af, at racen er en jagthund, men den har generelt let ved at finde sig tilrette i en familie med en aktiv hverdag, hvor den skal blive tilpas stimuleret i forhold til dens jagtinstinkt, som ligger meget dybt i racen. Black and tan coonhound er rolig hund indendørs, og laver som regel aldrig unoder og ulykker. Racen vil meget gerne være tæt på sin familie og knytter sig meget til sin ejer, og andre mennesker, som den er vant til. Den kan godt lide at sove og slappe af i nærheden af sin familie indendørs, så derfor gør man sig klogt i at investere i en god seng til hunden, som er dens helt eget sted. Udendørs er racen en arbejdshund, og en meget dygtig sporhund. I det stor hele er racen glad og venlig overfor fremmede mennesker og hunde.

 

Black and tan coonhound er en amerikansk race. Fremavlet til spor i de sydlige forenede stater. Forfædre til racen er amerikansk foxhound og virginia foxhound, som stammer fra kolonitiden, og muligvis også lidt blodhund. Der kommer forklaringen på farverne black and tan, og racens kraftige knogler, meget lange ører og dens berømte spornæse. Men der er muligvis også engelsk foxhound, Tolbot Hounds og St Hubert Hounds of France bag racen. Disse hounds kom først til England under den normanniske invasion i det 11. århundrede. Den amerikanske black and tan coonhound var den første coonhound-race, der blev registreret i den engelske kennel klub. Her blev racen kaldt american black and tan coonhound og tan fox and coonhound. Racen bliver op til 69 cm med en vægt på 35 kg. Racen er altså en rimelig stor hund, men den er godmodig af sind, så størrelsen virker ikke så overvældende.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen er skabt til selvstændigt at drive vaskebjørne op i et træ, som den gjorde sig i tilbage i gamle dag. Racen skal stå med forbenene op ad træet og lave et meget specielt gø, så jægeren kan komme og skyde vaskebjørnen, som er kendt som et skadedyr i racens hjemland USA. Sporegenskaberne er stadig i behold, så det kan være vanskeligt at holde hundens fokus ved lydighedstræning, hvis den pludselig får en fært af noget, som den ønsker at jage. Det er altså vigtigt at racen får tilstrækkeligt med motion, og kommer ud og får brændt noget energi af for at mindske tendensen til unoder. Racen vil altså trives godt på en stor grund eller landsted, hvor den kan få frit løb for dens naturlige habitat.

 


Pleje og pasning

Racens pels kræver ikke det store pelspleje og bliver hurtig tør, hvis den har været våd. Det er dog vigtigt at huske at holde ørerne tørre, hvis hunden har været i vand eller ude i kraftig regn. Man skal påregne at rense ører en gang om ugen, men det er også det. Racen er derfor veloplagt til familien, som lever et aktivt liv, og som ikke har tiden til det store pelspleje.

 


Håndtering af racen

Black and tan coonhound har en god opfattelsesevne og er forholdsvis samarbejdsvillig, hvis man træner med hunden fra den er hvalp. Det er godt at være venlig og konsekvent. Ethvert tilløb til hårdhed vil hunden besvare med indædt stædighed, og det kommer der intet godt ud af, da den automatisk vil miste respekten for dens ejer.