FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din black and tan coonhund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. På denne side kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Black and tan coonhund herunder.

Køb black and tan coonhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Black and Tan Coonhund til salg! Din nye jagthund

Hvis du er på udkig efter en ny jagt, eller sporhund er denne race lige noget for dig. Racen er oprindelig fra USA og er en krydsning mellem en Bloodhound og en Black Tan Virginia Foxhund. Alle tre racer er ikke så kendte i Danmark, men ikke desto mindre er det en race der er værd at kigge efter, hvis man ønsker at gøre brug af dens færdigheder. 

 Black and Tan Coonhund, udseende og pleje.

Denne race er en stor og robust race. Som voksen vil hunden måle fr 50 til 60 cm og vejer mellem 20 til 30 kg. En Black and Tan Coonhund har en tæt og kort pels og vil i perioder fælde en del. Racen kommer i en kulsort farve med brune aftegninger på poter og i og omkring ansigtet. Pelsen er oftest helt blank og glat. Aftegningerne i ansigtet minder om en doberman eller rottweiler, men Racen her, har stor hængeører, der næsten er dråbeformet, hvilket adskiller den markant fra de to andre racer.

 

Racen er en meget muskuløs hund, med lange muskuløse ben og lang hale. Dog er kroppen ikke så lang i forhold til længden på benene, hvilket giver en anderledes statur, end hos andre store hunderacer.

 

Det gode ved denne race er, at den ikke kræver så stor pleje. En børstning af pelsen i ny og næ er nok til at holde den ren og pæn. På grund af dens store hængeøre er det dog vigtigt at rense øre på hunden jævnligt, for at undgå øre infektioner. Det samme gælder for øjnene. En Black and Tan Coonhund har en tendens til at savle en del, det kan derfor også være nødvendigt at vaske eller tørre dens ansigt. Her skal man også være opmærksom på, at det kan give ekstra rengøring hjemme.

 

Selvom racen er en robust og stærk hund, som sjældent bliver syg, kan det dog forekomme at den får hoftedysplasi, eller kommer til at have problemer med ører og øjne. Det er dog et generelt problem hos større hunde og hunde med store hængeører som denne.

 

Når du finder en Black and Tan Coonhund til salg kan du anmode om en scanning, for at udelukke hoftedysplasi samt øjensygdomme. Problemer med ørene afhjælpes som regel med god pleje.En Black and tan Coonhund sind og aktivitetsniveau

I forhold til hundens størrelse, er det en forholdsvis rolig og mild hund. Den tilpasser sig sine omgivelser, ved eksempelvis at være afdæmpet og rolig indendørs, men lader instinkterne tage over udendørs og bliver mere aktiv. Racen er både stærk, stædig og meget selvstændig. Selvom en Black and Tan Coonhund er meget venlig stemt overfor børn, er det ikke sikkert den er den bedste legekammerat, på grund af dens selvstændige væsen. Samtidig er den heller ikke altid venlig stemt overfor fremmede. Selvom det ikke er en aggressiv race, vil den være reserveret overfor nye mennesker og med stor sandsynlighed gø og hyle når de kommer for tæt på.

 

På baggrund af sin stærke krop, kræver denne race en del motion. Lange gåture, kortere løbeture og fri leg på eksempelvis marker er noget der tilfredsstiller en Black and Tan Coonhund. Det er dog vigtig at være opmærksom på, at den har et stærkt jagtinstinkt, derfor vil en tydelig afgrænset eller helt lukket have være en fordel. På grund af det stærke instinkt anbefales det, at almindelige gåture foregår med snor og med god tid til at dufte.

 

Hvis du ønsker at træne din Black and Tan Coonhund til at gå fri og tage med på jagt, skal du være forberedt på, at det kræver en del tålmodighed. Denne race er nemlig meget egenrådig og instinktiv, så den gør ikke nødvendigvis altid det du gerne vil have den til.

 

På baggrund af aktivitetsniveau og størrelsen, kræver hunden en del mad og den kan have en tendens til overspisning. Derfor anbefales det, at du som ejer dosere maden til den.Passer den ind i min familie?

Er du en aktiv familie der eksempelvis bor på et landsted, eller gå meget på jagt, vil denne race være oplagt for dig. Black and Tan Coonhund kræver mere end en gennemsnitnlig familie hund, men dens gomodige sind, kan tilpasses de fleste familier, også med børn. Man omtaler denne race som en lalleglad type og med dens store krop, kan det være udfordrene at lade dem lege med mindre børn. Selvom den er venlig stemt, kan den virke voldsom.

 

Hvis hunden har mulighed for fri leg og for at bruge sine jagtinstinkter og sporings evner, vil den kunne give mange timers kvalitetstid. Den kræver minimum en times motion om dagen og gerne omkring 12 kilometers gåtur om ugen i gennemsnit.

 

Hvis du falder over en Black and Tan Coonhund til salg, skal du forvente at du har en opgave for dig, de næste 10-12 år, for på trods af hundens størrelse, lever den forholdsvis længe.