FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din bolonka zwetna her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Bolonka Zwetna herunder.

Køb bolonka zwetna

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Når der er en Bolonka zwetna til salg!

En Bolonka zwetna er en ret sjælden race i Danmark og blev først registreret i Danmark i 0’erne. Der findes kun 7 officielle avlere på racen her i landet, så hvis man er fast besluttet på racen, kan det være nødvendigt at kigge det udenlandske marked. Da racen ikke er så udbredt er det nemlig ikke så ofte at man finder hvalpe af Bolonka zwetna til salg. Hvad enten du køber den i Danmark eller hos en udenlandsk kennel, er der en række ting der er vigtige at vide om racen.

 


Bolonka Zwetna, udseende og pleje.

Racen er en meget lille såkaldt skødehund. Den bliver kun mellem 20-16 cm i højden og vil veje omtrent 3-4 kg som voksen. Altså en meget lille hund. Den er kendt for sin lange bølgede pels, der i nogle tilfælde også danner fine store krøller. Begge pelsttyper er godkendte, hvis man ønsker at udstille. Pelsen føles som silke at røre ved og egner sig derfor godt som kælehund. Den kan, i forhold til pelsen, sammenlignes lidt med en bomuldshund og er dermed også en meget allergivenlig hund. Pelsen kan blive helt op til 30 cm. lang.

 

Bolonka zwetna findes i flere farver, som oftest går fra sort til grå eller fra brun til en mocca i farven. Hvalpene fødes altid mørke, men kan skifte nuance i takt med de vokser. Alle nævnte nuancer og farver er tilladt, hvis man ønsker at udstille sin hund. De enste farver der ikke er godkendte efter officielle standarder er hvid og merle. Den lange silkebløde pels, skal ikke klippes, men det anbefales dog, at det gøres rundt om poterne. Alt efter hvilken pelstype den enkelte Bolonka zwetna har, skal man forvente at den skal plejes ca. en gang om ugen. Det kan være i form af et bad med hunde shampoo eller en god frisering med rette udstyr. Nogle vælger også at få den plejet professionelt. Det er især vigtigt at du er opmærksom på vask af øjne og ører, da der let kommer infektion på grund af den lange pels.

 

Som hos de fleste andre små racer, er pleje af tænder og kløer også en vigtig del af den ugentlige pleje. Det giver de bedste rammer for trivsel, for denne type hund.



En Bolonka Zwetnas sind og aktivitetsniveau

Racen har et meget mildt sind og er meget glad for opmærksomhed fra sin familie. På grund af den ønskede opmærksomhed trivedes racen også bedst med, at være i tæt kontakt med sin familie. Hvis man fra start socialisere hunden med andre mennesker og hunde, vil den udvikle et imødekommende sind overfor fremmede også.

 

En Bolonka zwetna er en meget intelligent race, derfor er det også vigtigt for dens trivsel, at den for oplevelser og input udefra. hunden er en lærenem race, så den elsker at lære tricks sammen med sin ejer. Ved at styrke hunden mentalt på den måde, undgår du også på lang sigt, at den bliver indadvendt. En hund, af denne art, der ikke er socialiseret nok, kan også udvikle en besidderisk adfærd overfor sin familie.

 

Racen er ikke krævende når det kommer til motion. Dens lille størrelse gør, at den ikke har behov for lange gåture i skoven. Dog vil den oftest tilegne sig familiens aktivitetsniveau.



Passer den ind i min familie?

Du vil opleve at en Bolonka zwetna kan passe ind i de fleste familier. Den knytter sig tæt til sine mennesker, men kan også være en smule opmærksomhedskrævende. Så hvis du leder efter en Bolonka zwetna til salg, som kan være din tætte følgesvend, er valget det helt rigtige.

 

Selvom det ikke er en race der kræver en masse motion, er det vigtigt at have med i tankerne, at den kræver opmærksomhed, træning og stimuli. Så du skal være klar på at være der for den når du er hjemme, lege og træne med den, så den bliver den bedste udgave af sig selv.

 

En anden del der også er vigtig at huske på er pelsplejen. Det lyder måske ikke af meget, med en ugentlig soignering, men det kræver alligevel en del arbejde af dig som ejer. Især hvis du har hunden med på udflugt og den udsættes for vind og vejr, vil den kræve en del mere pleje. Denne race har en god underuld og fælder ikke, så generel rengøring i hjemmet forøges ikke nødvendigvis.

 

Når du køber en Bolonka zwetna er det en langsigtet investering. En hund af denne størrelse bliver nemlig ofte gammel. De fleste bliver mellem 9 og 15 år. Derfor er det også en god idé at overveje hvor i sit eget liv man er. Fordi racen knytter sig så meget til sin ejer, er det ikke nødvendigt at have en stor familie omkring sig, den er også egnet til enlige, der har tid til at varetage dens behov i hverdagen. For den enlige er dette også den perfekte selskabshund, mest på grund af dens milde og godmodige sind.