FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din borador her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Borador herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Borador.

Køb borador

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Borador til salg

En Borador er en blandingshund, som er skabt ved at krydse hunderacerne Labrador retriever og Border collie. En Borador er ikke en anerkendt race af FCI eller andre af de store hundeorganisationer. Hunden er dog anerkendt af ACHC (American Canine Hybrid Club) som er en amerikansk hundeorganisation for blandingshunde.

 


Historie og oprindelse

Boradoren har formentlig eksisteret længe naturligt, men først i 2000'erne begyndte man i Nordamerika bevidst at krydse Border Collier og Labrador Retriever med henblik på at fremavle "racen".

 

Formålet med at krydse lige netop disse to racer er, at skabe en hunderace som er både intelligent og yderst familievenlig. Begge racer er nemlig intelligente hunderacer, som egner sig godt som familiehunde og som er forholdsvis nemme at opdrage. Tanken er derfor, at man ved at mikse de to, kan skabe den "ultimative" familiehund, men som samtidig også kan anvendes til andre formål. Således ser man allerede nu, at flere og flere er begyndt at anvende Boradoren som tjeneste- og servicehund samt politihund i bl.a. USA. Særligt er racen velegnet som narkohund, bombehund og som servicehund for blinde.

Endelig er racen også utrolig velegnet til forskellige former for hundesport, som fx agility, lydighedstræning og sporarbejde.

 

"Racen" er dog endnu ikke anerkendt som en officiel race af nogen af de store hundeorganisationer, men det er en krydsning som bliver mere og mere populær over hele verden.

 

Udseende og kendetegn

Da en Borador er en blanding af en Border Collie og en Labrador Retriever, har den udseendemæssige træk og kendetegn fra begge disse racer. Man kan groft sagt sige, at en Borador lidt ligner en stor, robust Border Collie.

 

En Borador har et forholdsvis bredt hoved med en markant og stærk kæbe. Øjnene er udtryksfulde og opmærksomme og for det meste brune, selvom de dog også kan have andre farver. Nakken og ryggen er robuste og brede og benene er velproportionerede og muskuløse.

 

Halen minder mest om Labrador Retrieveren og er således meget tyk i bunden og gradvist tyndere mod spidsen. Pelsen er kort, grov og blank og kan have en lang række forskellige farver, bl.a. sort, brun, chokoladefarvet, hvid eller en blanding af flere farver.

 

Adfærd og mentalitet

De fleste Borador-ejere fortæller at en Borador er en udpræget familiehund. Den er ivrig efter at behage sine ejere og deltager gerne i alle familiens gøremål. Den er god med både børn og andre dyr.

Den elsker at være aktiv med sin familie og lege, men nyder også at ligge og putte og kæle i sofaen. Så længe den er i selskab med sin familie, er den glad og tilfreds.

 

Grundet racens store glæde for mennesker, er det ikke en race, som egner sig særligt godt som vagthund. Man kan ligefrem sige, at den tværtimod ville hilse enhver fremmede velkommen med logrende hale. Her gør racen det bedre som en trofast ledsager eller tjenestehund end som vagthund.

 

Selvom en Borador er en yderst blid og hengiven hund, kan den pga. instinkterne fra Border Collien, godt finde på at ”nippe” i mindre familiemedlemmer, fx små børn eller andre dyr, for at prøve at "samle flokken". Det er ikke noget, der gør ondt, eller noget den gør af ondskab, men er simpelthen et instinkt den har fra sin fortid som hyrdehund. Denne tendens kan dog afvænnes relativt let med konsekvent træning.

 


Sundhed og sygdom

Alvorlige helbredsproblemer er yderst sjældent hos en Borador. Det skyldes bl.a. at racen ikke er lige så "ren" som mange racehunde og dermed mindre udsat for arvelige eller genetiske sygdomme.

 

Det betyder dog ikke, at en Borador ikke kan rammes af sygdom, og man skal naturligvis stadig sørge for, at hunden bliver plejet det den skal, og får den rette foder.