FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Border terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Border terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Border Terrier.

Køb border terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Border terrieren er en venlig, selskabelig og charmerende hund, som kan omgås mennesker og andre dyr uden de store problemer problemer. Kort sagt er border terrieren en hund, som er let at holde af, og som vil gå godt i spænd med andre medlemmer i familie - både mennesker og hunde. Racen er glad for at lege og har det herligt sammen med børn, og man kan altid regne med at hunden er god mod børn, og faktisk endda passer godt på dem. En border terrier er oprindeligt en lille jagthund, men den fungerer altså også helt fint som selskabshund i en aktiv familie, som også forstår sig på at sætte sig i respekt over for en meget selvstændig hund, trods dens lille størrelse. Hunden behøver masser af afveksling, motion, som kan være meningsfyldt beskæftigelse - et godt eksempel kunne være at den kunne få lov til at udnytte dens jagtinstinkt, som den jo besidder fra naturens side. Den sætter også pris på et godt og ikke mindst rigt socialt liv i nær kontakt med de mennesker og andre dyr som hunden holder af. Uopfyldte behov kan vise sig som irriterende rastløshed, og der vil den have en tendens til udvikle unoder, som ikke er hensigtsmæssige, og som kan være svære for hunden at komme af med igen.

 

Racens oprindelse er ukendt. Den har eksisteret næsten uændret siden slutningen af 1700-tallet i grænseområdet mellem England og Skotland. Den var en vigtig del af tidens rævejagt med et kobbel foxhounds. Terrieren skulle være lille nok til at forfølge ræven ned i graven og beslutsom nok til at jage den ud, den skulle være stærk nok til at klare en grævling og hurtig nok til at følge med jægere til hest. I dag er jægeren steget af hesten, men border terrieren er stadig aktiv som jagthund. Racen kan blive op til 28 cm med en vægt på 7kg, og racen er altså en forholdsvis lille hund, selvom den har en stor personlighed og ego.

 


Racens aktivitetsniveau

Trods dens lille størrelse, så har racen faktisk brug for en hel del motion, og dermed også en masse aktivering, så man kan holde den beskæftiget, så hunden ikke begynder at kede sig, som den ellers kan have en tendens til ved mangel på mulighed for udfoldelse. Man skal bestemt ikke lade sig narre af dens søde og charmerende væsen og dens størrelse. Det er en jagthund fra naturens side med stor selvstændighed og mod, når den arbejder under jorden, og den er faktisk lige på grænsen til at være frygtløs. Racen holder dog god kontakt, men kan være svær at kalde ind, hvis den får fært af vildt, og det skal man altid være opmærksom på.Pleje og pasning

Den ekstremt hårde og vandtætte pels beskytter mod al slags vejr, og dens pels kan synes at være lidt ru og grov i det. Hunden skal trimmes tre til fire gange om året, men det er forholdsvis let at lære at gøre det selv, så der er ikke meget pels-arbejde i racen. Den fælder kun, når den trænger til at trimmes, men hvis den bliver trimmet regelmæssigt som anbefalet ovenfor, så er fældningen ikke noget, som vil volde problemer. Racen har ord for at være madglad, så hold øje med vægten, da overvægt ikke er særligt hensigtsmæssigt for så lille en hund.

 


Håndtering af racen

I sin opdragelse bør man tage hensyn til racens selvstændighed og jagtlyst, som ligger dybt i racens natur. Træningen skal begynde tidligt og gennemføres med konsekvens, men uden hårdhed. Et rask tempo, stor variation og rigelig belønning er vejen til de gode resultater, men hvis man overholder dette, så har man altså en trofast ven for livet, som hele familien vil elske.