FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din bouvier des flandres her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på portalen kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Bouvier des flandres herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Bouvier Des Flandres.

Køb bouvier des flandres

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Bouvier des flanders er en selvsikker hund, dog uden at være direkte udfordrende. Racen blev oprindeligt brugt til almindeligt landbrugsarbejde; som kvægdrift, fårebesætning og trækning af vogne. Men i dag bliver racen brugt som vagthunde, politihunde og til at blive holdt som kæledyr. Racen kan være en del reserveret, men i det store hele er racen nysgerrig og venlig over for fremmede mennesker og hunde. Racen beskrives bedst sådan: Vagtsom, modig, arbejdsglad, energisk og udholdende. Racen holder utrolig meget af at omgås sin familie, men har også en tendens til at knytte sig specielt til et af medlemmerne, og have vedkommende som primær person. Racen kræver nogen erfaring af sin ejer, og racen er bestemt ikke en førstegangshund.

 

Racen er altså en udpræget arbejdshund, som har behov for mange meningsfyldte opgave i dens hverdag, samt en del fysisk motion og et godt og stabilt socialt liv med andre hunde - gerne af samme race. Man skal altså være opmærksom på at racen har tendens til at være afhængig af selskab med andre mennesker og hunde. Oprindelig blev racen brugt som kvægdriver, som trækhund eller til at drive smørkærnen i både den franske og belgiske del af Flandern. Med landbrugets modernisering blev der ikke længere behov for den slags arbejde, og racen fandt derefter beskæftigelse som vagthund på gårde og større ejendomme samt som forsvars- og politihund. Skovfogeder har brugt den som hjælper i jagten på krybskytter. En slægtning, den noget mindre bouvier des ardennes, er stadig en godkendt race, men formentlig tæt på at forsvinde. Racen kan blive op til 68 cm med en vægt på lige godt 40 kg, og hunden er altså i kategorien en stor hund.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen er yderst aktiv og arbejdsivrig - især som ung. Racen er længe om at blive voksen og falde mere til ro, og det skal man være indforstået med, når man påtænker at anskaffe sig en hund af denne race. Den er ydermere meget territoriebevidst og knytter sig derfor meget til sit område og strejfer ikke, som andre hunden har en tendens til at gøre. Under arbejde holder den gerne tæt kontakt til sin fører, som har dens fulde loyalitet, og den stikker meget sjældent af.

 


Pleje og pasning

Pelsen er stor og tyk, og der er rigeligt af den med både dækhår og underuld. Pelsen er dog noget kortere på hoved og ører. Den kræver en del pasning med en times grundig gennembørstning en gang om ugen, og derudover gerne en daglig gennemfrisering af skægget og de kraftige øjenbryn. Det er vigtigt at overholde dette så hunden pels ikke filtrer, da det kan være yderst smertefuldt for den.Håndtering af racen

Racen er meget lærevillig, positiv og glad for alle former for forskellige slags hundetræninger. Beløn meget gerne hunden rigeligt, og bestræb dig gerne på altid at være venlig og altid konsekvent uden at gribe til hårde metoder, da det kan skabe splid imellem hund og ejer.