FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bracco italiano til salg

Her på siden du alle hunde til salg i danmark. Du kan læse om alle hunderacer og har du brug for yderlig viden om denne race kan du læse det i bunden.

Køb bracco italiano

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Racen kan beskrives ret kort og godt som en alsidig, selvsikker, hurtig og energisk jagthund som samtidig besidder et ret så roligt sind. Racen er yderst tilpasningsdygtig, og den indretter sig let efter en aktiv familie med interesse for at bruge en rum tid i naturen. Racen er generelt venlig mod alt og alle - hunde og menneske, og den er derfor meget social blandt mennesker og sammen med andre hunde. Racen kan altså være en ret så god familiehund, som er meget ukompliceret at have med at gøre. Racen har helt klart nogle præferencer som lyder således: Indendørs er racen for det meste meget rolig, men udendørs kræver den plads til udfoldelse, og den ser helst at der er daglig adgang til skov og mark, som den rigtig kan udfolde sig på. Racen behøver altså en del motion, stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv med dens familie og andre artsfæller.

 

Racen er af italiensk oprindelse - som kunne lyde på en muligvis krydsning mellem molosser og mynder medbragt af fønikiske handelsfolk i sin tid. Det er en af de ældste stående jagthunderacer overhovedet. Den har været kendt i et par tusind år, vandt stor popularitet i renæssancen i 1300-tallet og har ikke forandret sig meget siden hverken i udseende eller brugsegenskaber. Den er stadig almindelig i hjemlandet, hvor den næsten udelukkende holdes som jagthund, og den har herfra bredt sig til mange andre lande. Racen kan blive op til 67 cm over dens skulder, med en vægt på omkring 40 kg, og racen er derfor en ret så stor hund, men med et godt og mildt sind, som de fleste mennesker kan håndtere.

 


Racens aktivitetsniveau

Racens jagtlyst er meget udtalt og veludviklet, men den er ikke så hurtig som de britiske og tyske hønsehunde, som jagthunde også ellers kan være. Racen afsøger terrænet i trav, hvor de andre galopperer, og derfor er den ikke ligeså hurtigt. Racen er hårdfør, udholdende og egnet til alle former for jagt, og den arbejder gerne selvstændigt, men holder god kontakt til dens ejer hele vejen igennem.

 


Pleje og pasning

Racens pels er kort, tæt og glansfuld. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner de løse hår, som ellers har en irriterende og stikkende evne til at bore sig lodret ned i tæpper og møbler, som kan være ret så irriterende. De meget store, tynde og foldede ører skal holdes rene for at undgå infektion, som kan være til stor gene for hunden.

 


Håndtering af racen

Racen er meget intelligent, og har en god opfattelsesevne. Ydermere er den samarbejdsvillig, lærenem og let at opdrage - kort sagt så er racen altså yderst ukompliceret, og en rigtig god familiehund for familien som lever et aktivt liv. Det er en god idé at skifte træningsmiljø ofte med en hel del belønninger. Racen er glad for at apportere, og det kunne helt klart være en oplagt aktivitet for hunden. Det er vigtigt at være venlig og konsekvent over for racen, og have nogle helt retningslinjer, som den skal følge.