FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Brandlbracke til salg

Leder du efter en familievenlig hund som også fungerer godt som jagthund, er denne hunderace noget for dig.

Køb brandlbracke

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Racen er en jagthund, som er skabt til at jage fortrinsvis hare og ræv, og de er meget dygtige og ideelle at benytte sig af til eftersøgning af skadet vildt. Racen er kendt for at være yderst udholdende og energiske jægere, som godt kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille hundens store behov for at bruge sin næse, for det ville jo være meget synd hvis dens unikke evner skulle gå til spilde. Racen er bestemt ikke egnet som udelukkende selskabshunde, da den altså skal aktiveres. Hunde af denne race behøver meget fysisk motion og beskæftigelse med opgaver, som de finder meningsfyldte, og som stimulerer dem mentalt - kort sagt så skal den altså have opgaver stillet, hvor den kan få lov til at udnytte sine evner. Udover dette sætter racen også stor pris på selskab og tæt menneskelig kontakt med dens familie og andre mennesker, som den holder af.

 

Racerne er eftersigende gamle, og deres baggrund er ukendt. Racen menes at nedstamme fra den keltiske bracke, men de er formodentlig også i slægt med tilsvarende racer fra landene længere mod øst og på Balkan. Opdrættet har altid været mere koncentreret om hundenes jagtegenskaber end om deres udseende. Først i slutningen af 1800-tallet kom der gennem organiseret avl en vis ensartethed over racerne. I hjemlandet har en national forening ansvaret for alle bracker. Den styrer avlen og sikrer bl.a., at hvalpene stort set kun bliver givet til aktive jægere. Racen bliver op til 56 cm med en vægt på op til 20 kg, og racen er derfor en mellemstørrelse hund.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen er meget selvstændige hunde, som bevæger sig ubesværet ud over store afstande. Racen er kendt for at være yderst sikre, når de følger et spor, og de er gode til at orientere sig og holde styr på, hvor føreren befinder sig, og de vil derfor altså holde sig i nogenlunde tæt kontakt med deres fører. De reagerer altså kun dårligt på indkald, når noget har tændt deres jagtlyst, som ligger så dybt i deres natur.

 


Pleje og pasning

Brandlbracken er glathåret, og  har underuld og beskytter godt mod vejret i de barske bjergegne, hvor man mener racen oprindeligt er fra. Racen fælder en del i overgangsperioderne, men kræver ellers kun ubetydelig pleje, så det er altså til at have med at gøre, hvis man ønsker en hund, som ikke kræver den helt store pelspleje.

 

Håndtering af racen

Generelt for racen er at de er meget villige til at lære og til at samarbejde, men selv med den tidligste og mest vedholdende opdragelse bliver de nok aldrig ubetinget lydige, og det skal man være indstillet på, hvis man ønsker en hund af denne race. Med venlig konsekvens, variation og motiverende belønninger, når man generelt langt med racen, men man skal ikke forvente, at en hund med den baggrund kan gå løs på områder, hvor der er vildt eller trafik, da dens jagtinstinkt spiller en stor rolle i dens adfærd og natur.