FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Braque d auvergne til salg 

Hvalpe til salg på dyreportalen.dk. Find din nye hundehvalp nemt og trygt her. Læs om alle hunderacer blandt andet; Braque d'Auvergne i bunden af siden og se dem som sælges lige under her.

Køb braque d auvergne

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Braque d'Auvergne er en hunderace med oprindelse i bjergområdet Cantal i den historiske Auvergne-provins i midten af ​​det sydlige Frankrig. En braque d’auvergne er en af frankrigs fem korthårede hønsehunde-racer, som er generelt venlige og milde af sind. De er hengivne og glade for kontakt med familien, dog med en tendens til at være lidt reserverede i ny og næ. De er dog generelt imødekommende overfor fremmede og overbærende med børn og andre hunde - især andre artsfæller. De er fuldblods jagthunde - og det skal man endelig ikke tage fejl af,  og derfor kræver meget de ret så meget af deres ejer, som både skal have hundeerfaring og forståelse for deres store behov for bevægelse og beskæftigelse mere eller mindre konstant. Det er ikke racer, som egner sig til et liv som udelukkende selskabshunde, men racen ville kunne trives godt i en aktiv børnefamilie med en interesse for jagt. Det ville være et plus at bo på et landsted, hvis man ønsker sådan en hunderace, da den sætter pris på at kunne udfolde sig. Som nævnt ovenfor er jagtlysten udpræget og skal helst tilfredsstilles gennem kraftig fysisk motion og opgaver, der stimulerer hundene mentalt som sporsøg og andet næsearbejde, og som kan udfordre dens naturlige habitat. Racen behøver desuden et godt socialt liv med meget menneskelig kontakt, hvor den kan få en masse kærlighed og omsorg fra dens mennesker.

 

Malerier og beskrivelser viser, at de fem racer var udbredt i Frankrig allerede i 1600-tallet. De var adelens hunde, og den franske revolution gjorde et stort indhug i bestanden. Enkelte af dem blev nærmest udryddet. I nyere tid fik de franske jagthunde konkurrence fra de britiske slægtninge, og krigene i 1900-tallet reducerede yderligere deres antal. Entusiastiske franske jægere har dog holdt racerne i live, og de er igen veletablerede, om end sjældne også i deres hjemland.

Racen kan blive op til 63 cm og veje op til 30 kg, og racen er derfor en relativt stor race, men den er ikke særlig kraftig af bygning.