FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bullterrier-miniature

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her på dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Bullterrier-miniature.

Køb bullterrier-miniature

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hunderacen Bullterrier miniature

Som navnet tydeligt indikerer, så er en Bullterrier miniature en miniudgave af en Bullterrier, og den blev oprindeligt fremavlet i 1800-tallet med det formål, at den skulle hjælpe sin større udgave med at fange rotter og mus. I dag er den en populær familiehund, som dog kræver en god opdragelse.

Bullterrieren og dens lillebror Bullterrier miniaturen, som vi har fokus på i denne artikel, stammer fra England og bruges i dag både som familie- og udstillingshund.

 

Bullterrier miniature er en aktiv og munter hund

En Bullterrier miniature er en særdeles aktiv og munter hund, som knytter sig meget til sin familie. Netop derfor, er der mange, der godt kan lide at have denne hunderace som familiehund. Det er dog vigtigt, at man er opmærksom på, at en Bullterrier miniature ikke er en begynderhund, for den kræver en konsekvent og tilrettelagt opdragelse. Den har nemlig et selvstændigt sind, som kan gøre, at den bliver vanskelig, hvis ikke den får de rette rammer.

 

En Bullterrier miniature er aldrig kedelig at bo sammen med, for den kan finde på mange sjove ting og så er den særdeles akrobatisk af en hund at være. Selvom den er selvstændig og aktiv, så er den også velafbalanceret. Denne hunderace elsker sjov og leg, den er modig og livfuld, og så har den enkelte hund ofte sin helt egen personlighed. Den kan til tider være lidt stædig, men er altid venlig overfor mennesker.

 

Den engelsk Bullterrier minatures historie

Når man leder efter en Bullterrier miniature til salg eller en anden hunderace, så er det altid en god idé at sætte sig ind i hundens historie, da det kan give en indikation på, om den hunderace, som man overvejer, passer til ens behov. Bullterrier miniaturen blev fremavlet i 1800-tallet, hvor James Hinks var den første til at standardisere racen, som en type for sig. Denne terrier stammer fra Storbritannien og er en mindre udgave af den klassiske Bullterrier. For at man kan kalde en Bullterrier for en Bullterrier miniature skal den opfylde nogle krav i forhold til størrelse, men først og fremmest bør hunden være harmonisk. Miniatureudgaven af Bullterrieren var anerkendt i slutningen af 1800-tallet, men i 1918 mistede den sin popularitet og blev slettet fra The Kennel Club Register. Siden er den dog igen blevet populær og i 1938 blev The Miniature Bull Terrier Club dannet, og reglerne for denne hunderace er de samme som for Bullterrieren, hvor blot størrelseskravet er anderledes og mindre.

 

En lille muskuløs Bullterrier

Bullterrier miniaturen er en krafttig bygget lille hund, som ikke bliver mere end omkring 35 centimeter i højde. Det er en muskuløs og harmonisk hund af bygning, og den har en intenst og meget beslutsomt udtryk. Denne hunderace har nogle meget særegne træk i form af en konvekst buet og æggeformet hoved. En ting, der også er vigtigt for denne hunderace er, at en hanhund skal være maskulin, mens en tæve skal være feminin.

 

En Bullterrier miniature er en ligevægtig hund, som er modtagelig for opdragelse, men som også kræver opdragelse. Dens temperament er modig og livfuld, og man skal være opmærksom på, hvis man leder efter en Bullterrier miniature til salg, at man får en selvstændig hund, som elsker sjov og leg, og som kræver motion.

 

Bullterrier miniaturens karakteristiske træk

En Bullterrier miniature er kort sagt en lille udgave af Bullterrieren, og disse to racer har nogle helt særlige kendetegn. Hvis man leder efter en Bullterrier miniature til salg og beslutter sig for at købe en, så får man en hund med smalle og trekantformede øjne, små tynde og tætsiddende øre og en krop der rundet og med markant hvælvede ribben, samt en kort og stærk ryg.

 

Helhedsindtrykket af en Bullterrier miniature er en hund som står godt fast på sine ben, og som fremstår stærk og klar. Når en Bullterrier miniature bevæger sig er den velsluttet og har jordvindende og frie bevægelser. Den bevæger sig med lette skridt og en god smidighed. En Bullterrier miniature har en kort pels, som føles hård. Denne hunderace er enten hvid eller i forskellige farver, hvor de farverede partier skal være dominerende. Småpletter i eventuelle hvide områder er uønsket i racebeskrivelsen, ligesom man heller ikke ønsker en Bullterrier miniature i blue eller liverfarvet. Hvis du leder efter en Bullterrier miniature til salg, skal du altså være opmærksom på, at der kun er nogle farver der er accepteret hvis man vil bruge hunden fortsat i avlen. Desuden er hundens temperament afgørende for, om den kan godkendes til avl indenfor racen, og det skyldes, at man på den måde bedre kan sikre sig, at de hvalpe der kommer til verden, har et godt temperament. Det er altid vigtigt, at man ser på hundens temperament, og er klar over, at der er forskel på dette fra race til race.

 

Kort sagt er en Bullterrier miniature en glad, livlig og modig hund, som man kan få rigtig meget sjov ud af. Den er velegnet til både familiehund og som hund til udstilling, men man skal som nævnt være opmærksom på, at netop denne hunderace kræver en vis mængde opdragelse for at fungere optimalt og trives.