FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din canaan hund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Canaan hund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Canaan Hund.

Køb canaan hund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hunderacen Canaanhund

Denne israelske hunderace har igennem historien været brugt til mange forskellige opgaver og er oprindeligt skabt som vagthund, men har siden også været brugt som redningshund og førerhund.

En Canaanhund er avlet med det formål, at den skulle kunne overleve i ørkenen, for det var der ingen af de populære europæiske racer, der kunne. En canaanhund er som skabt til dette, da den indtil få år før den blev avlet til tamhund, havde levet som vildhund i ørkenområderne.

 

En lærenem hund

Hunderacen Canaan er særligt eftertragtet til forskellige erhverv fordi den er meget lærenem. Netop derfor bruges den i dag både som redningshund og som førerhund, da den let kan lære at håndtere disse opgaver til perfektion. En Canaanhund er en hårdfør og nøjsom hund, som samtidig er meget vagtsom.

 

Selvom det er en lærenem hund, så skal man ikke undervurdere dens temperament. Netop fordi den er vagtsom og hårdfør, så kræver den også en erfaren hundeejer, for at kunne fungere i en almindelig familie. På grund af dens vagtsomhed har den nemlig en stor præference for at gø, og det skal den lære fra start af at håndtere, hvis man vil kunne styre dette.

 

Canaanhundens historie

Som nævnt starter en Canaanhund fra Israel, hvor den er uddannet som vagthund og minesøger. Racen blev skabt af dr. Rudophina Menzel i 1930’erne, og er skabt på baggrund af vilde og halvvilde hunde, som hun opdagede, der nemt kunne tilpasse sig livet blandt mennesker. Midt i 1930’erne blev hun bedt på at starte et opdræt af netop denne hunderace til det Israelske forsvar, som ligeledes har haft stor glæde af hunden.

 

Det er således kun få generationer, der skiller Canaaenhunden fra de vilde pariahhunde, som danner grundlag for racen. Det tog ikke Menzel mange år at rendyrke racen og den opnåede hurtig en international godkendelse.

 

Canaanhunden er hengiven

En af de ting, som der er særlige ved Canaanhunden er dens temperament, og det skyldes måske i høj grad dens tætte relation med vildhundene. Den har dog nogle egenskaber, som gør, at den er særdeles velegnet som tamhund og til forskellige erhverv. Den er lærevillig og hengiven mod sin familie, og netop fordi den passer på sin familie, er der rigtig mange der vælger denne hunderace, hvis de har brug for en vagthund. Hvis man leder efter en Canaanhund til salg, skal man være klar over, at man får en vagtsom hund, som kræver en god portion opdragelse for ikke at være meget egenrådig og overbeskyttende.

 

På grund af Canaanhundens vagtsomme natur, er der mange der tror, at det er en aggressiv hund. Det gør sig dog ikke gældende, for det ligger ikke til racen. Den har et stort overlevelsesinstinkt, men hvis den er korrekt socialiseret, kan den let integreres også med fremmede mennesker.

 

Fakta om Canaanhunden

Denne hunderace er en mellemstor hund, som har en kort og lidt strid pels. Halen bæres krøllet over ryggen, og dens hoved er ædelt med mørke øjne, sort næse og trekantede opretstående ører. Når du søger efter en Canaanhund til salg, kan du finde den i flere farver. Farverne på denne race varierer nemlig fra kanelfarvet, til hvid, til rødbrun, til sort-hvid og helt sort. De sorte og hvide fås desuden med og uden maske.

 

Ved Canaanhunden ser man en væsentlig forskel på størrelsen alt efter om det er en hanhund eller en tæve, men en gennemsnitlig Canaan er omkring 50 centimeter over ryggen. Hanhunden kan let variere fra 50 til 60 centimer og med en vægt på op til 25 kg, mens tæven er omkring de 45-50 centimeter og vejer op til 21 kg. En Canaan har et godt helbred og der er ikke nogen kendte arveligt betingede sygdomme indenfor denne hunderace.


 

Sådan håndterer du en Canaan

En Canaan er en krævende hunderace, da du som ejer skal være klar på, at du skal investere en del tid i dens opdragelse, særligt de første måneder. Det er en arbejdskrævende hund, som har brug for en tidlig og vedholdende opdragelse, og mange gøremål, så den bliver stimuleret hver dag. Ligesom mange andre hunderacer, har en Canaanhund brug for menneskelig kontakt, men den har også brug for en grundig motion og et liv, hvor dens ejere har tid til at udfylde dens behov.

 

Hvis man følger disse retningslinjer og sørger for at opdrage en Canaanhund korrekt, så får man en venlig og omgængelig hund, som har et stærkt forsvarsinstinkt overfor sin familie. Dette instinkt betyder, at den godt kan virke mistroisk overfor fremmede, ligesom den er årvågen og hurtigt til at reagere, hvis den er utryg ved en situation. Det er ikke en hund, der går sine egne veje, hvis den har en fører til at lede den, og det er netop derfor, at en godt opdraget Canaanhund kan blive en virkelig hengiven familiehund, som mange bliver glade for.