FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din cane da pastore bergamasco her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på portalen kan du finde mange forskellige voksne hunde og hvalpe til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Cane da pastore bergamasco herunder.

Køb cane da pastore bergamasco

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hunderacen Cane da Pastore Bergamasco

Den italienske hunderace er særligt kendt på dens specielle pels, som giver den et sødt og specielt udtryk. Dens temperament er selvstændigt og selvsikkert, og så er den glad for nærvær og kontakt.


En sød, glad og udtryksfuld hund, som giver de fleste mennesker et smil på læben. Det beskriver meget godt en Cane da pastore bergamasco, som er en hunderace indenfor kategorien hyrdehund.

 

En Cane da pastore bergamasco mentalitet

Man kan godt beskrive en Cane da pastore bergamasco som en hund med to personligheder. Den er nemlig både selvstændig og beskyttende. Det tyder, at den er en selvsikker hund, som er meget balanceret og glad for andre hunde, men samtidig er den vagtsom og beskyttende når det kommer til dens ejere.

 

En Cane da pastore bergamasco er på ingen måde en tøvende hund og den elsker at lege med andre hund, hvor den sjældent lader sig provokere, heller ikke hvis andre hunde viser aggressiv adfærd. En Cane da pastore bergamasco har samtidig et følsomt sind, og den er meget glad for tæt kontakt til sine mennesker. Netop derfor er den vagtsom og beskyttende, og faktisk særdeles velegnet som vagthund. Netop fordi den er tålmodig og følsom, så egner den sig rigtig godt som familiehund, hvor den også har tålmodighed overfor børn, som den gerne leger med.

 

Cane da pastore bergamascoens historie

Denne hunderace stammer fra Bergamo i Italien og er en gammel hyrdehunderace. Den er hårdfør, og dens særlige pels beskytter den mod vind og vejr, som angreb fra andre dyr. Den er oprindeligt avlet som hyrdehund, hvilket den var særdeles velegnet til, da den er intelligent og kan arbejde selvstændigt.

 

I dag er den derfor også særligt eftertragtet som arbejdshund, hvor den f.eks. kan bruges som handicaphjælper. Dens udbredelse er ikke voldsom, og den er faktisk sjælden i store dele af verden, herunder også Danmark.

 

En aktiv men rolig hund

Cane da pastore bergamasco er en af de mindre aktive hyrdehunde, og hvis man skal vurdere dens aktivitetsniveau på en skala fra 1 til 5, vil den vurderes til en 3’er. Den kræver motion, men den har ikke udpræget brug for meget af det, da den også let kan slappe af og tilpasse sig i mere rolige situationer. Det er en hund som ønsker af behage og hjælpe sin ejer, og netop derfor tilpasser den sig altid bedst muligt til den situation, som den er i.

 

Fakta om Cane da pastore bergamasco

Når man leder efter en Cane da pastore bergamasco til salg, så skal man være klar over, at man får en hund, som kræver en hel del pelspleje. Dens pels er nemlig meget specielt og kræver en del af ejeren, særligt i hundens første leveår. Det er vigtigt, at filtbåndene i pelsen deles korrekt, så hoved og hale er fri for disse bånd. Grunden til, at det er særligt vigtigt i det første leveår er, at en Cane da pastore bergamasco har hvalpepels i omkring et år. Her er pelsen eget blød, mens den mere grove og uldne pels begynder at komme i 10-12 måneders alderen. Pelsen bliver altså grovere, mens ulden klumper sammen og bliver tæt og kompakt. Når pelsen er klar til det, skal man dele den, så der kommer luft ind til hundens hud. Når man vasker en Cane da pastore bergamasco kan det hurtigt blive et heldagsprojekt, da den også skal tørres, hvis man vil undgå, at den kommer til at lugte. Når en Cane da pastore bergamasco fylder ca. 6 år, vil dens pels være færdigudvokset, og her når pelsen jorden.

 

En Cane da pastore bergamasco er en middelstor hund, hvor hannerne kan blive omkring 60 centimeter høje, mens tæverne er lidt mindre. Vægten hos hanhunden kan være op imod 40 kg, mens tæven vejer op imod 35 kg. Man skal altså være klar over, at man med en Cane da pastore bergamasco får en stor hund, som kræver en del pleje for at trives.

 

En børnevenlig hunderace

En Cane da pastore bergamasco er en børnevenlig hunderace. Det er den som nævnt fordi den er særdeles tålmodig og svær at hidse op. Den reagerer ikke voldsomt på mærkelige situationer og kan godt acceptere børns til tider lidt underlige håndtering af hunde. Det er hermed ikke sagt, at man ikke bør observere hunden og barnet sammen, for det er altid vigtigt at lære børn, hvordan en hund skal behandles, så hunden trives bedst muligt.

 

En af de ting, som børn rigtig godt kan lide ved denne hunderace, er dens villighed til at lege. Den er afbalanceret i dens leg, samtidig med at den er livlig og opmærksom. Det er samtidig en stor og stærk hund, som du som ejer let kan lære forskellige ting. Det kan også være til stor glæde for børn, da de kan lære at bruge hunden på sin egen måde.

 

Når man leder efter en Cane da pastore bergamasco til salg, så skal man være lidt tålmodig, for udbredelsen og antallet af hvalpe er ikke så stort. Hvis man først finder en, så får man en hund, som knytter et tæt bånd til sine mennesker og som man kan få stor glæde af. En Cane da pastore bergamasco bliver normalt omkring 13 til 15 år gammel, og med den korrekte fodring og pasning er det en sund og tilpas hund, som man kan have glæde af i mange år.