FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cane de pastore bergamasco til salg 

Læs om hunderacen og mange andre. På siden kan du købe og sælge hunde. Find den perfekte hundehvalp til salg her.

 

 

 

Køb cane de pastore bergamasco

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Racen er en selvstændig og selvsikker hund, som indeholder en hel del stolthed, og har ikke en tendens til at være tøvende. Racen er ret så balanceret, og den er glad for andre hunde, som den meget gerne leger med. Den lader sig som udgangspunkt ikke provokere, når andre hunde udviser aggressiv adfærd, og det er altså et helt klart plus ved denne race. Selvom racen besidder alle disse egenskaber, er racen samtidig et følsomt væsen, som er glad for tæt kontakt til sine primære personer. Hunden er meget vagtsom og ekstremt beskyttende i forhold til sine mennesker og sit område og er derfor egnet som vagthund, hvis man ønsker sig dette. Racen er meget tålmodig og leger gerne, hvilket gør den en god kammerat. Den er også god for børn i en familie, og derfor vil racen egne sig godt som familiehund. Hvis man ønsker sig denne race skal man sørge for god plads udendørs, så hunden kan få afløb for sin naturlige trang til at bevæge sig, som ligger man dybt i dens natur. Det vil også være et plus at give hunden mange opgaver, som den finder meningsfyldte, og en tæt social kontakt med mennesker og andre hunde også.

 

Racen er en meget gammel race, hvis oprindelse er uklar. Den var allerede ved starten af vores tidsregning udbredt i hele den italienske alperegion, hvor den drev og vogtede alle former for husdyr. Antallet af disse hunde var dog særlig stort i dalene omkring Bergamo, hvor opdrættet af får tidligt blev højt udviklet. Bergamascoen har altid været en effektiv arbejdshund med mange forskellige opgaver som hyrde-, vagt- og trækhund. Den har dog også i flere perioder været tæt på at uddø.

Racen er en stor hund med en højde på op til 62 cm, med en vægt på hele 38 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

I tidernes morgen i bjergenes ensomhed udviklede racen en tæt samhørighed med hyrderne. Hyrdehundeinstinkterne gør den lærenem og samarbejdsvillig, selv om den også fuldt ud er i stand til at arbejde selvstændigt, og er meget egenrådig. Dens aktivitetsniveau er ikke særlig højt set i forhold til, at det er en hyrdehund, men den vil dog altid sætte pris på en frisk gåtur, eller et stort areal hvor den kan få frit afløb for dens energi.

 


Pleje og pasning

Med denne race skal man være opmærksom på at pelsen danner filtbånd af ca. 2 cm bredde, som ligner dreadlocks, som man kender det fra mennesker. Når racen bliver omkring seks år er hunden er helt udvokset, og pelsen når ned til gulvet. Båndene skal ikke kæmmes eller børstes, og derfor kræver hunden ikke daglig pelspleje. Båndene skal dog deles for at undgå, at filtet når ned til huden og forhindrer luftcirkulation til huden, som kan være til stor gene for hunden. I hundens første leveår, skal båndene deles hyppigt - én gang om ugen kan gøre det. Ved den voksne hund kræves deling af båndene omkring én gang om måneden. Pelsen skal helst ikke vaskes med sæbe for at undgå at fjerne den olie, som huden naturligt udskiller.

 


Håndtering af racen

Det er et must at racen så tidligt som muligt bliver socialiseret i forhold til mennesker, da den især som ung er noget mistroisk i forhold til fremmede, som hunden ikke kender.