FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din central asiatisk ovtcharka her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Central asiatisk ovtcharka herunder.

Køb central asiatisk ovtcharka

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Centralasiatisk ovtcharka til salg! > det er forbudt!

En kæmpe vogter race med aner til Rusland er hvad du får med denne store robuste hund. Racen er avlet til arbejde og til at vogte dyr på landet. Den bliver i nogle lande også udelukkende brugt som kamphund på baggrund af dens størrelse og sind. Dette forekommer hovedsageligt i Kina. Racen menes at være forfader til alle hunderacer i verden, men om det er en skrøne vides ikke. I 2020 blev den en af de forbudte racer i Danmark i henhold til hundeloven. Sådan ser en Centralasiatisk ovtcharka ud

Racen er en meget stor og stærk hund, der som voksen måler 65 til 70 cm i højden  og vil komme til at veje et sted mellem 40 og 50 kg. Racen findes i mange farver, fra en helt lys til sort. Selvom Racen er en stærk og stor hund, er dens muskler ikke synlige og den kan derfor se mindre stærk ud, end den reelt er. Det gør den også svær at vurdere i situationer, hvor man møder den.

 

Den centralasiatiske ovtcharka findes både med lang og kort pels. Er det den korthåret variant, må pelsen max være 3 cm. lang. Den langhåret har en hårlængde på 7 til 10 cm. Den langhårede variant har et lidt mere mildt udtryk over sig, hvorimod den korthåret har et mere hårdt udseende. I de lande hvor racen er mest udbredt, vælger man ofte at klippe ører og hale, men det er ikke lovligt i Danmark. Der er forskellige antagelser af hvorfor man gør det, nogle mener der er mere sikkert og andre gør det fordi det er en tradition. Den kuperede hale og øre, giver også hunden et udseende, der minder mere om en kamphund. Sådan er en Centralasiatisk ovtcharka sind og aktivitetsniveau

En velopdragen Centralasiatisk ovtcharka har et roligt og mildt sind, men da den er avlet til et formål der kræver en vis form for aggressivitet, kan man ikke altid regne med, at den forbliver rolig. Hvis der eksempelvis kommer fremmede imod den, vil den som udgangspunkt være sky, men skulle den føle sig truet vil den angribe frygtløst og uden varsel, derfor er racen også klassificeret som farlig og ulovlig i Danmark siden 2020. 

 

Racen er dominerende af natur og derfor er det vigtigt at den opdrages og trænes fra start, hvilket kræver en stor indsats fra ejer. Den skal se sin ejer som dens leder og må ikke selv få magten, det kan skabe en utryk og farlig situation, hvor hunden overtager magten i hjemmet. Den selvstændige hund fungere ikke ikke nødvendigvis med andre hunde, men bor man eksempelvis på landet, vil den godt kunne omgås andre husdyr, da den netop er avlet til, at vogte dyr på landet. På baggrund af dens størrelse og muskulatur, kræver den en del motion. Det er en fordel at bo et sted med masser af plads og åbne vidder, hunden kan motionere på. En almindelig have i et parcelhuskvarter vil ikke være nok for en Centralasiatisk ovtcharka. Samtidig kræver den træning fra en der har erfaring med hunde i forvejen, for at få den bedste hund ud af denne race.Hvordan passer den ind i en familie

Hvis du ønsker at anskaffe dig en Centralasiatisk ovtcharka, hvilket ikke er tilladt i Danmark, kan det anbefales at du har en vis grad af erfaring med store krævende kunde. Denne hund tilpasser sig ikke bare, men har brug for at blive opdraget og trænet fra start. Udover en den rette træning, er det også vigtigt at du indstiller dig på, at den kræver en del motion og stimuli. Bor du på en landejendom, vil den egne sig godt som vagthund. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at den er reserveret overfor fremmede og føler den sig det mindste truet, så angriber den.

 

Hvis du har godt kendskab til racen og tager fat i opdragelse og socialisering fra start, kan du ende ud med at få en godmodig og mild hund, der vil passe på sin familie. Især børn vil den holde et skærpet øje med og for enhver pris passe på dem. Ligesom med enhver anden hunderace er det også vigtigt at opdrage børnene til, at håndtere hunden med omhu, så den ikke har grund til at blive aggressiv.

 

Selvom racen er ulovlig i landet, er der lavet undtagelser. Hvis du i forvejen havde en hund af denne race, vil du ikke skulle skaffe dig af med den. Det vil sige at det kun er nyanskaffelser der bliver straffet og nye Centralasiatisk ovtcharka til salg der bliver straffet. Hvis i har allergi i hjemmet, skal man være opmærksom på, at denne race i perioder vil fælde rigtig meget, derfor er den ikke allergivenlig. Samtidig vil den langhårede variant kræve en del pelspleje i en fældeperiode i form af børstning.