FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cesky terrier til salg

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Cesky terrier.

Køb cesky terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En Cesky terrier til salg

En Cesky terrier er en krydsning lavet mellem en Sealyham Terrier og en  Skotsk Terrier, oprindeligt avlet i Tjekkiet. Krydsningen blev lavet for, at kunne bruge racen til jagt i skovområder, men den blev aldrig rigtig udbredt i stor stil. Det kan derfor stadig stadig være en udfordring, at finde Cesky Terrier til salg, både i Danmark og i udlandet. Selvom hunden er avlet til at være en jagthund, skal man ikke undervurdere racen som familiehund også på grund af dens milde sind. Racen er stadig en af de mest sjældne racer, men er dog mere udbredt i engelsktalende lande som England og USA.



Sådan ser en Cesky terrier ud

Den forholdsvis lille eller mellemstore hund, er længere end den er høj og har små korte ben. På trods af den umiddelbare lille størrelse, er det en ret muskuløs og robust race. Racen bliver et sted med 20 og 30 cm i højden og vil veje mellem 6 til 10 kg. Den specielle, men alligevel charmerende race, har naturligt lang silkeblød pels, som oftest ses i en sølvlignende farve. I nogle tilfælde vil den være mere sort og i de mere sjældne tilfælde i brunlige toner. Pelstypen kan variere fra glat til krøllet pels og der kan forekomme pigmentering, som gør at farven ikke er jævn. Når du finder en Cesky Terrier til salg skal du ikke lade dig narre af, at kuldet er sort. Alle terrier af denne race fødes nemlig sorte og skifter farve i takt med at de bliver større.

 

Oftest vælger man at trimme hunden, så man tydeligt ser dens muskulatur. I nogle tilfælde lader man pels blive omkring ansigtet, så hunden får en særlig “frisure”, der giver et karakteristisk udseende. Modsat mange andre terrier racer, kan man trimme denne hund med maskine, hvilket gør pelsplejen lettere. Man skal dog være opmærksom på, at daglig børstning er at foretrække. Andre terrier skal “plukkes” for at fjerne dødt hår, det undgår man ved denne terrier race.



Sådan er en Cesky terriers sind og aktivitetsniveau

Denne race er en ret legesyg hund og vil gerne aktiveres af sin familie. Dette gælder også børn i familien. Der er gode muligheder for, at træne sin hund til forskellige tricks og særlige aktiviteter, som agility og udstillinger, men det er ikke et stort behov den har. Generelt er denne race meget rolig og afslappet og kræver ikke store mængder motion, men trivedes ved at være tæt på sin familie og kan lege.

 

En Cesky Terrier er en meget tålmodig race og den tilpasser sig nemt sine omgivelser. Det gør den særligt egnet til familier med små børn og livet i lejlighed. Selvom racen kan virke lidt reserveret overfor fremmede, vil den sjældent være afvisende over for kontakt og den er som udgangspunkt glad for at lege med andre hunde og ikke mindst børn. Racen kan dog være en smule stædig og vedholdende når det kommer til leg, så det er værd at være opmærksom på, når den omgås andre.



Hvordan passer den ind i en familie

Er du ny hundeejer, kan du med fordel kigge efter en Cesky Terrier til salg, da denne race egner sig godt til førstegangskøbere. Dens rolige sind og gode tilpasningsevner gør den til en nem hund at starte ud med, hvis man ikke har de store erfaringer med hund.

 

Om du er en familie med små børn eller en enlig ældre, vil denne særlige race kunne skabe meget glæde i hjemmet. Den største opmærksomhed skal drages mod pelsplejen, som er det område denne race er mest krævende på. Når det kommer til motion og træning, vil de fleste kunne håndtere denne race hvad enten de bor i lejlighed eller parcelhus, da den ikke kræver meget direkte motion.



Det skal du forvente når du køber en Cesky terrier

Når du anskaffer dig en Cesky Terrier, kan du regne med en tro følgesvend de næste 10 år eller mere. Dette er en rolig og glad familiehund, med masser af kærlighed og sjov at give til både børn og voksne. Et par daglige gåture og leg på et grønt område er nok for denne race. Hvis i har have, er det vigtig at den er indhegnet. Da racen er avlet til jagt, vil dens instinkter sætte ind, hvis den får færden af noget spændende. Derfor er det vigtigt at den ikke kan løbe væk. Det samme gælder når man lufter hunden eller leger med den i et grønt område, sørg her for, at have hunden i snor eller i et indhegnet område, for at undgå den stikker af.

 

Da racen er forholdsvis lille og har nogle særlige proportioner, er det vigtigt at være opmærksom på kost. Hunden kan have en tendens til overvægt, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for dens helbred. Husk derfor at give den en afbalanceret kost og ikke for mange godbidder ved siden af.