FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din chodsky pes her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Chodsky pes herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Chodsky Pes.

Køb chodsky pes

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En chodsky pes er venlig, imødekommende og fuld af glade dage over for voksne, børn, fremmede, andre hunde og artsfæller. Racen stammer fra Tjekkiet, og ”Pes” betyder hund på tjekkisk og ”Chodský” /”Chodsko” (ordets bøjning) er et område i det vestlige Tjekkiet. Hundenes udseende minder meget om en lille langhåret schæfer, og mange mennesker gætter faktisk på at racen er en blanding af en schæfer ved første øjekast. Racens mest tydelige kendetegn er opretstående, små og fremadrettede ører der er placeret højt på hovedet. Racen har også en elegant lang nakkelinie med den karakteristiske lange og rigelige pels.

 

Racen er en aktiv og arbejdsdygtig hund, som knytter sig til hele familien, og er meget glad for sine ejere. Racen er velegnet som træningskammerat eller som familiehund hos den aktive familie, som kan lide at være ude, og som også elsker at færdes ude i naturen. Racen kan være en del gøende, da den vogter hjemmet og familien, og derfor fungerer racen også rigtig godt som vagthund. Racen behøver et godt socialt liv med en nær relation til sine mennesker. Racen har også brug for motion og mentalt stimulerende beskæftigelse, så den kan få brugt sit kloge intellekt.


Chodsky pes har været kendt i Tjekkiet siden 1100-tallet og er blevet avlet i lukket stambog siden 1984 under den tjekkiske kennel klub. Den blev især brugt til at vogte grænserne mellem Böhmen og Bayern i 1100-tallet. Der findes bevis for avlsarbejde allerede i 1500-tallet, dette forsvandt desværre igen i 1600-tallet, da grænsebevogtningen forsvandt, og hundene blev derefter anvendt som gårdhunde, hvor de vogtede gårdene og blev anvendt til hyrdning. I 1984 søgte en mand ved navn Jan Findejs hunde af denne race og med deres oprindelige udseende. Ud fra de hunde, som stemte overens med det oprindelige udseende, blev der opstartet et stort avlsarbejde for at regenerere racen. I nyere tid blev racen optaget i de nordiske kennelklubber januar 2013 og medio 2019 fik racen den længe ventede forhåndsgodkendelse i FCI. Det betyder at racen nu kan få FCI stambog og kan være med på internationalt plan ligesom mange andre racer.

 

Racen bliver omkring 52-55 cm med en vægt på 18-25 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er aktiv, og racen elsker generelt at bevæge sig, og den er glad for at få nye positive oplevelser i form af ros, når den udfører en opgave. Derhjemme er den rolig og afslappet, og kan godt lide hyggelige stunder med familien. Den er kontaktsøgende og elsker at arbejde, og det er kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne.

 Pleje og pasning

Racens pels er omkring 5-12 cm og den er lang og kan være glat eller let bølget. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning for at undgå løse hår i hjemmet, men ellers er pelsen meget let at holde. Pelsen filtrer ikke, så det skal man ikke bekymre sig om.

 Håndtering af racen

Racen værdsætter i stor stil ejerens opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret. Racen er meget lærenem og vil gerne udfordres mentalt med at søge efter spor.