FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cimarron Uruguayo

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

På hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Cimarron Uruguayo.

Læs mere i vores leksikon om racen Cimarron Uruguayo.

Køb cimarron uruguayo

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen Cimarron Uruguayo stammer oprindeligt fra Sydamerika - nærmere bestemt Uruguay, hvor racen bruges med formålet at være hyrdehund og gårdhund. For at præcisere hvorfra den nedstammer må man antage at det er ukendt, men man ved, at nedstammer fra hunde, som kom med spanske og portugisiske erobrere til Uruguay i 1700 tallet. Man ved, at der bag lå en eller anden race fra mynderacerne blandet med molosser og også en eller anden type af hyrdehund, og deraf opstod racen. Racen har været til stor hjælp for farmere gennem mange år, og på det her tidspunkt blev der blandet lidt med hundene fra Spanien og Portugal og det endte med Cimarron Uruguayo. Racen er en hund, som er meget udholdende, intelligent og den er skabt til at kunne overleve under meget hårde forhold.

 

Fælles for mange hunde af racen levede for længe siden i næsten vild tilstand, hvor kun de stærkeste overlevede - survival of the fittest kunne man sammenligne det med. Racen tilpassede sig forholdene, hvor der var godt med føde. De begyndte dog at blive en fare for levende dyr og endda mennesker. Dette førte til nedskydningen af Cimarron Uruguayo på foranledning af myndighederne i slutningen af 1800 og i begyndelsen af 1900 tallet. Der er beretninger om titusindvis. Til trods for dette lykkedes det nogle tæver med hvalpe at flygte til Olimar River og Cerros Largos. Mange farmere ved Cerros Largo kendte til Cimarron Uruguayoens evner og intelligens og her indledtes et selektivt arbejde for at bevare racen. Grundet dette arbejde fra farmerne ved Cerros Largos kan vi i dag nyde Cimarron Uruguayo’s kvaliteter.

 

I 1969 blev en Cimarron Uruguayo for første gang vist på en officiel hundeudstilling, som blev organiseret af den uruguayanske kennelklub. Der blev lavet den første egentlige standard på racen, som den race vi har i dag udspringer fra. Her startede en meget væsentlig udvælgelse af de grundlæggende hunde og i dag er der mere end 4500 registrerede hunde af racen, som er officiel nationalrace for landet Uruguay.

 

I de senere år har racen gennemgået en stor udvikling takket være lokale entusiaster og avlere i andre lande - særligt i de Sydamerikanske lande Argentina og Brasilien. Den gradvise udbredelse af racen er nøje undersøgt og overvåget og der tages hånd om alle egenskaber, herunder arvelige egenskaber samt sundhed og temperament.

 

Racens aktivitetsniveau

Racen er en udpræget gårdhund og vagthund. Racen kræver regelmæssig træning - især lydighed skal trænes, da racen er meget egenrådig og selvstændig. Racen er meget intelligent og lærenem, og hvis man kan formå at udnytte på tilstrækkelig vis, så kan man have en rigtig god hund.

 

 

Pleje og pasning

Helhedsindtrykket af racen er at det er en middelstor hund med kort pels med underuld, som er let at holde. Den er god til hyrdearbejde, agility, lydighed og vildtspor. Den skal give indtryk af at være udholdende eftersom de skal kunne leve under endda særdeles hårde vejrforhold. Racen er en hund, som er meget hengiven over for det mennesker, som den betragter som sin hyrde og den flok, som den er sat til at passe på.

 

 

Håndtering af racen

Grundet racens stærke vagtegenskaber og hyrdeegenskaber, skal der arbejdes med hunden og det kræver meget af ejeren. Derfor er det også en hund, som kun erfarne hundefolk bør eje, for man skal vide hvad det er man laver.