FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dogo argentino

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

På hjemmesiden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Dogo argentino.

Læs mere i vores leksikon om racen Dogo Argentino.

Køb dogo argentino

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Når du ser en Dogo argentino til salg

En Dogo argentino, også kaldet en argensinst Mastiff, er en af de forbudte racer i Danmark og mange andre lande, især i norden. Den klassificeres som en muskelhund og du skal derfor være opmærksom, når du ser denne race til salg. Oprindeligt er racen avlet som jagthund til storvildtjagt, men er i nogle lande brugt som politi og militær hund.

 

Racen er avlet mellem 10 andre hunderacer og formålet var, at skabe en hund der var modig og stærk og kunne jage og angribe større vildt. Samtidig ønskede man en race der også fungerede som familiehund, på trods af dens jagt egenskaber og størrelse. I racens hjemland, som er Argentina, benyttes den stadig til jagt af blandt andet vildsvin og puma. Den kan både spore og jage vildt og har redet mange fattige farmere i hjemlandet ved at redde afgrøder fra eksempelvis vildsvine og at skaffe kød til familierne.Dogo argentino, udseende og pleje

En Dogo argentino eller Argentinsk Mastiff, er en stor og muskuløs hunderace. Som voksen vil den komme til at veje et sted mellem 40 og 50 kg. og den kan blive op til 65 cm høj som standard. HUnden har en tydeligt kraftig muskulatur, lige fra det store brede hoved, til den stærke hals og helt ned i benene. Generelt er racen velproportioneret og i god balance i sit udseende.

 

Pelsen på denne race er kort og tæt og den kræver minimal pleje. Størstedelen af denne hunderace er hvid med sort pigmenteret næse. Dog ses der indimellem sort markering rundt om øjnene. Den optimale pleje af denne races pels er en ugentlig gennem børstning og eventuelt et bad efter behov. Da en Dogo Argentino ikke har underuld, vil den have en lidt sart hud, det betyder at man skal være opmærksom på om den er meget ude i solen.

 

Racen har nogle stærke og hurtigtvoksende negle, som regelmæssigt skal klippe eller slibes ned, for at undgå at de flækker eller hænger fast i underlaget. Derudover er det, ligesom med andre racer, en god idé at være opmærksom på hundens ører. Tjek dem dagligt for ørevoks og lugt til dem. Sørg også altid for, at ørene er tørre og rene. Ud Over ørene skal tænderne også passes regelmæssigt. Vend gerne hunden til jævnlig tandbørstning, fra den er helt lille.

 

En Dogo argentino sind og aktivitetsniveau

Denne race har af natur et meget dominerende sind. Derudover er den også handlekraftig og modig når det kræves af den. Af samme grund skal man være opmærksom på at opdrage hunden, med en hård men kærlig tone fra start, så du som menneske er den dominerende af jer. Hvis man lykkedes med opdragelsen, vil man kunne få en mild og glad hund, der nemt tilpasser sig sine omgivelser. Den vil være beskyttende overfor sin familie og sjældent vise aggressiv adfærd, når den er i trygge og faste rammer. På grund af sit milde og rolige sind, vil racen godt kunne bo sammen med børn, hvis børn og hund er opdraget til, at omgås hinanden.

 

Hvis i har en anden hund af samme køn, kan der opstå en dominerende adfærd fra denne race, så det anbefales ikke at have hund af samme køn, sammen med en Dogo Argentino. På trods af en grundlæggende god og mild hund, kan man desværre ikke opdrage jagtinstinktet væk, derfor vil denne race altid have en risiko for, at angribe, som det ligger til den dybt i generne. En Dogo Argentino er en stærk og atletisk hund, derfor kræver den en vis mængde daglig motion. Hvis du har ønsker om en hund der kan nøjedes med et par korte gåture om dagen, er dette ikke racen for dig.

 

På grund af det fremavlede jagtinstinkt, er denne race velegnet til sporarbejde og aktiviteter der kræver lugtesans. En god gang motion i form af en cykeltur eller agility er også at foretrække for denne race, for at holde den i form og holde den aktiveret mentalt. Hvis man ikke sørger for rigeligt motion og mentaltræning, kan hunden udvikle adfærdsproblemer og det kan være farligt på sigt. Dens muskuløse krop og dominerende tendenser vil kunne tage over og skabe en aggressiv og egenrådig hund, hvis den ikke stimuleres dagligt.Passer den ind i min familie?

En Dogo Argentino kan sagtens blive en god familiehund, hvis dens gener er gode og der tages hånd om opdragelse fra start. Dog er racen ulovlig i Danmark og derfor skal man være varsom med denne type hund. Da racen er delvist avlet på dens muskulatur og modige attitude og delvist på et roligt sind, kan man ikke med sikkerhed vide hvilken hund man får og derfor er den iht. hundeloven, ikke godkendt i Danmark. Hundens store krav til motion og træning gør, at det ikke er en anbefalelsesværdig hund, som førstegangskøbere.