FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din drentsche patrijshond her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Drentsche patrijshond herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Drentsche Patrijshond.

Køb drentsche patrijshond

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En drentsche patrijshond, er kendt for at være en energisk jagthund som besidder egenskaber, der gør at hunden i den grad er velegnet som familiehund hos aktive mennesker, som holder af at leve et liv med meget motion og aktiviteter. Racen er som racen generelt pålidelig og hengiven i familien, og så er den også meget glad for familiens børn, og den vil altid gøre en dyd ud af, at passe godt på familiens yngre medlemmer. Racen kan også have en tendens til at være vagtsom - dog uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde, så det skal man ikke være bekymret for med denne race. Racen er egentlig kun moderat motionskrævende, men man skal dog ikke tage fejl af at den sætter stor pris på at få lov til at bevæge sig frit omkring og få afløb for noget af sin energi - derfor passer hunden rigtig godt ind i en aktiv familie, som dyrker en del motion, og som ønsker at involvere hunden i det. Racen har brug for tæt kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer, og det skal man være indstillet på, hvis man ønsker sig denne race. I 1500-tallet udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden. Navnet betyder agerhønsehunden fra Drenthe, som var den provins, hvor det var lykkedes at undgå krydsning med andre jagthunderacer. Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter. Hunden bliver op til 64 cm med en vægt på op til 29 kg.

 Racens aktivitetsniveau

Racen søger altid terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører, og derfor kan man altid regne med hunden, da man kan være sikker på den ikke løber væk eller strejfer. Racen arbejder som regel i moderat tempo og holder altid tæt kontakt med sin fører. Racen egner sig særdeles godt til jagt på alle former for vildt i alle terræner og er effektiv til eftersøgning af skadet vildt.

 Pleje og pasning

Racen pels er tæt og halv-lang og beskytter hunden godt i al slags vejr - og derfor kan man trygt have hunden med sig på jagt eller på lange gåture i al slags vind og vejr. Pelsen er glat, tilliggende og danner faner på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er overkommelig, og pelsplejen er ikke noget, som tager lang tid og er helt uoverskueligt. Det forholder sig faktisk sådan at en grundig ugentlig gennembørstning holder pelsen fri for snavs, og på den måde undgår du også at pelsen filtrer.

 Håndtering af racen

Ved håndtering af racen, kan man regne med at den er rimelig samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer, hvis man bare opdrager hunden fra den er hvalp. Det gode ved racen er også at den er lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at samarbejde - ved jagter og andre aktiviteter. Det er dog vigtigt at belønne hundens selvstændige arbejde og giv gerne hunden opgaver, der styrker dens selvtillid og selvværd. Med denne race er der tale om en energisk jagthund med fine egenskaber, der også gør den velegnet som hund hos den aktive familie.